David May: «Vi kan vinne ligaen allerede denne sesongen»

463
Deltagerne på supportertreffet fikk mulighet til å få autograf og bilder med ex-unitedspillerne. Foto: Lars Tollefsrud

David May: «Vi kan vinne ligaen allerede denne sesongen»

Det har vært arrangert supportertreff i Oslo denne helgen, i anledning Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubbs 35-års jubileum. I den sammenhengen var 8 ex-unitedspillere invitert over til Norge for å ta del i feiringen.

Undertegnede deltok på treffet og var så heldig å få til et møte med selveste David May. En av få som har vært med å vinne ”The Treble” med Manchester United. Forsvarsspilleren spilte totalt 85 kamper for de røde djevlene og scoret 6 mål i perioden 1994 til 2003. May ble etter hvert svært skadeplaget, men på sine 9 år i klubben rakk han å vinne Premier League to ganger, FA-Cupen to ganger og Champions League en gang.

Jeg møter han nede i lobbyen på Thon Hotel Opera, en av hovedsamarbeidspartnerne til supportertreffet. Vi var begge tilstede på The Scotsman kvelden før, da Manchester United etter en sjanserik innspurt tilslutt klarte å sette ballen i målet bak Hulls Jakupovic. Og vi bærer nok litt preg av å ha feiret ut i de sene nattetimer. I mitt intervju med denne meritterte mannen, får jeg noen synspunkter på lørdagens kamp, Mourinho og hans høydepunkt på Old Trafford.

Hva syntes du om gårdagens kamp?

Jeg synes den var bra. United hadde overtaket hele kampen og var veldig solide defensivt. De viste også styrke i form av at de klarte å skape mange sjanser til tross for at Hull la seg veldig bakpå. Og det at vi endelig klarer å score i ”fergie time” var viktig.

Hvordan synes du Pogba spilte?

Jeg synes han spilte greit, han bidrar med høyt tempo fremover i banen, og kommer til å være en veldig viktig spiller utover i sesongen. United har ikke hatt en slik spiller siden Ronaldo, midtbanen har ikke sett så bra ut på lenge.

- Annonse -
Det er mange som frykter at Jose Mourinho ikke kommer til å gi ungguttene sjanser, er det grunn til å være bekymret for det?

Nei, jeg tror han kommer til å gi de sjanser. Det er mange kamper dette året, med tanke på at vi er med i Carling Cup (ligacupen), FA-Cupen, Europa League og Premier League. Så jeg tror de vil få sine sjanser, men det vil være opp til dem å ta de.

Marcus Rashford, han er jo bare strålende. Hvor langt tror du han kan nå?

Han kan nå så langt han bare vil. Akkurat nå er han et fersk talent med bra fysikk, og han spiller med et høyt tempo. Han er en konstant trussel for motstanderne.

Det ser ut som at han spiller uten å føle noe press?

Ja. Han er ung, og det er sånn det skal være. Det er sånn unge spillere kommer seg til førstelaget. Han er veldig direkte og scorer mål, ikke minst scorer han viktige mål- slik som han gjorde mot Hull. Man må ta sine sjanser når de byr seg.

Når vi snakker om å ta sine sjanser, hvilke tanker har du rundt Memphis?

Ehh, det kommer til å bli en viktig sesong for han i år. Han spilte ikke veldig bra forrige sesong, selv om han fikk en bra start.

Men tror du han tåler enda en dårlig sesong?

Sannsynligvis ikke. Jeg tror at når man spiller for Manchester United, så er man nødt å prestere 8 av 10 ganger konstant. Han gjorde ikke det forrige sesong. Men han vil få sjansen sin i år og blir helt nødt å ta vare på den.

Hva er din mening om Jose Mourinho? Hvis du skal sammenligne han med van Gaal, hvilke endringer ser du i laget?

Han gir spillerne en frihet i spillet og ber dem om å gå ut å uttrykke seg selv på banen. Vi spiller mye mer på tvers og fremover. Van Gaal derimot hadde en bestemt måte for hvordan United skulle spille og det fungerte ikke. Personlig synes jeg det er en enorm forskjell i hvordan vi spiller nå sammenlignet med forrige sesong.

Mange syntes nok at det var viktig å ansette en manager som Mourinho, nå som Manchester City ansatte Guardiola. Hva slags tanker har du om det?

Jeg bryr meg ikke så mye om City, vi må fokusere på oss selv.

Tror du at United kan ende opp med Premier League allerede denne sesongen, eller tror du Mourinho vil trenge mer tid?

Vel, ja jeg tror at om vi fortsetter å spille slik som vi gjør nå…vi har City i neste runde, og det er vår første skikkelige utfordring. Men jeg tror at måten vi har spilt på er nok til å ha skremt de litt. De er nok mer redd for oss enn hva vi er for dem. Så vi har muligheten allerede denne sesongen.

Jeg ser i alle fall èn vesentlig endring i spillet til United. Og det er at når vi spiller mot defensive lag som Hull, så klarer vi å presse frem en avgjørelse i vår favør. Og det er helt vesentlig hvis man skal vinne ligaen.

Ja, du må vinne mot lag som legger seg bakpå slik som Hull. Taktisk sett er Mourinho veldig flink, han kaster på flere offensive spillere. Og vi klarer å skape flere sjanser. Så igjen , jeg tror City er mer redde for oss enn vi er for dem i forkant av neste kamp.

Av det du har sett så langt, tror du Mkhitaryan vil bli en hit på Old Trafford?

Ja, bare se hvordan han utgjorde den stor forskjellen da han kom innpå mot Hull. Han tilførte laget mer tempo og var mer direkte. Jeg elsker Juan Mata, men byttet med Mkhitaryan ga laget den ekstra dybden vi trengte.

Jeg er bare nødt til å spørre deg. Hva er ditt favorittøyeblikk fra Old Trafford?

Da vi sikret The Treble!

Hvem er den beste spilleren du har spilt sammen med?

Eric Cantona.

Og i forbindelse med supporterklubbens treff så var jeg nødt å spørre ex-spilleren hvordan han hadde hatt det denne helgen i Oslo. Dette var svaret jeg fikk:

Jeg har hatt det kjempebra, jeg elsker å komme hit til Norge. Den norske fansen er helt gal, veldig lidenskapelig!

 

Nedenfor kan du se hvordan Unitedfansen gikk amok da unge Marcus Rashford sikret seieren på overtid.

Video publisert 27.08.26 av united.no

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -