Italia starter med et tungt 3-1 hjemmetap

192

Giampiero Ventura sitt nye-gamle Italia hadde en skuffende debut torsdag kveld i Bari.
Frankrike vant 3-1 uten å briljere, mens Azzurri så slitne og slurvete ut.

Ventura velger å fortsette i Contes fotspor, med varierende resultater. Forsvarstrioen er usedvanlig myk og upresis, på midtbanen er Italia helt utspilt, og ving-backene De Sciglio og Candreva har altfor forskjellige egenskaper og dette skaper ubalanse i spillet.
Taktisk og teknisk sett er laget nesten uendret, men spillerne under Conte hadde gnisten som manglet fullstendig.

Defensive tabber avgjør kampen

Frankrike ligger lavt og Italia har ikke noen annet alternativ enn å bygge opp med midtstopperne, som ikke er flinke nok.
I det 17. minutt bommet Chiellini på Pogbas veldig optimistiske langball og Martial scorer alene mot Buffon.
Målet vekker Italia opp og de utligner snart. Eder parkerte Kantè og fant Pellé i boksen med et lavt innlegg. Spissen er feilvendt, men mottaket gir ham litt rom til en presis avslutning som går mellom beina på Varane og overrasker Mandanda.
Gleden er kortvarig: Sidibe lemper ballen inn uten adresse, Kurzawa stusser videre og Giroud, glemt av Chiellini og Astori, scorer på halv volley.

Italia prøver igjen å slå tilbake, men skaper lite før og etter pause. Spillet er tregt og kvaliteten på pasninger og spesielt innleggene er veldig lav.
Mandandas eneste viktige involvering kommer på et langskudd fra Montolivo.

- Annonse -

En bittersøt debut for Italias nye toppkeeper

I andre omgang debuterer Rugani, Belotti og Donnarumma. 17-åringen er landslagets yngste keeper, og tidenes tredje yngste spiller.
Dessverre blir kvelden sur for ham etter tabben som koster Italia 1-3-målet. Pogba spiller Kurzawa gjennom i boksen, Donnarumma satser på innlegg, men i stedet skyter backen fra skrå vinkel og setter ballen mellom stolpe og keeper.

Kampen er punktert og lagene orker ikke å gjøre mer. Det ender med tap og litt piping på San Nicola.

Ingen drama etter tapet

Italia kan trøste seg med overtro og statistikk… Nye trenere taper ofte i debuten, men har bedre resultater i store turneringer.

Likevel er det vanskelig å finne noe positivt i denne kampen: Veteranene er ikke like effektive, en del spillere er ute av posisjon, de yngre er vel urutinerte og de trenger tid og et bedre lag til å etablere seg i internasjonal sammenheng.

Ventura var ikke fornøyd, men måtte late som (nesten) ingenting.
“Man kunne ikke forvente mer etter bare fire dager sammen,» sa landslagssjefen etter kampen.
«Vi slapp inn to uunngåelige mål og forskjell på kondisjon påvirket resultatet. Innsatsen var iallfall ok og jeg har tillit til at vi kan bli mye bedre.”

Gianluigi Donnarumma var i godt humør på tross av baklengs.
«Gleden er stor og ubeskrivelig. Gigi Buffon rådet meg til å holde meg rolig og spille som jeg kan. Pogba gratulerte også da jeg kom inn. Det var kult… Målet? Vi skal analysere det med sjefen…» sier Milan-keeperen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -