Rundens morsomste fotballkamp endte med uavgjort!

216

Den italienske manageren Conte har startet karrieren sin bra i England, og hadde før kampen i dag vunnet samtlige kamper i Premier League. Swansea derimot har hatt en lunken start og stod med usle to poeng før dagens kamp. Begge lag så ut til å være frisk etter landslagspausen og sørget for en festfylt fotballkamp som inneholdt fire mål og seks gule kort.

Costa fortsetter sin gode scoringsform

Vi fikk en frisk start på Liberty Stadium hvor begge lag gikk ut og presset høyt. Og den første store sjansen kom til bortelaget på et skudd løsnet fra Willian. Men skuddet gikk rett på keeper Fabianski som fikk slått ballen ut til corner. Deretter fikk Chelsea mer og mer ballbesittelse, og et lite grep om kampen. Etter gjentatte sjanser for bortelaget, ga Diego Costa Chelsea ledelsen 1-0. Svake klareringen inne i eget felt førte til at den storvokste spissen fikk ballen på kanten av 16-meteren, og han nølte ikke med å skyte. Sekunder etterpå lå ballen i nettet. Det betyr at han nå er oppi tre mål på fire kamper så langt denne sesongen.

Diego Costa åpnet scoringsballet etter bare 18 minutter. Foto: Skysports

Gylfi Sigurdsson var den som kom nærmest en utligning for hjemmelaget, da han fem minutter før pause fikk fyrt av et skudd like utenfor 16-meteren. Heldigvis for Chelsea og Courtois gikk forsøket utenfor fra islendingen. Bortelaget skapte mye i den første omgangen og like før hvilen fikk Costa igjen muligheten til å sette ballen i mål, da han mottok en corner på bakerste stolpe. Men utrolig nok klarte han å sende ballen forbi målet og tilbake til Terry som heller ikke klarte å utnytte sjansen. Dermed gikk begge lag i garderoben på stillingen 0-1.

Høy intensitet og aggresivitet

Like før pause på Liberty Stadium ble det høy temperatur da Diego Costa sendte i gang en etterslenger på Swanseas Fer. Spissen fikk ett gult kort for det, og like etterpå så det ut som at Fernandez skulle hevne ugjerningen da han felte Costa på vei fremover. Den høye temperaturen så ut til å bli med ut igjen fra garderoben. Og fem minutter ut i den andre omgangen taklet Amat en Costa på vei gjennom Swanseas forsvar, belønningen ble et gult kort. Like etterpå var samme mann involvert da Costa fikk seg en real trykk i en hodeduell, spissen ble liggende nede en stund men kom seg omsider opp igjen med hjelp av det medisinske personellet.

Noen minutter senere var Amat ekstremt nære å få sitt andre gule kort da han taklet Ivanovic, men litt heldig fikk han fortsette på banen. Hjemmelaget så i allefall mer tent ut, og fikk etterhvert uttelling for sin intensitet og aggresivitet.

Swansea med to mål på tre minutter

Til tross for at Chelsea var det laget som frem til det 50. minutt hadde stått for størstedelen av sjansene, så nektet hjemmelaget å gi opp. Og på tre minutter scoret Swansea to mål og snudde kampen. Det første målet kom på straffe etter at Courtois var helt på bærtur inni eget 16-meter og taklet Sigurdsson. Mannen som falt tok straffen selv og satte den iskaldt i mål. Like etterpå oppstod det en kontroversiell situasjon hvor Fer stjal ballen fra Chelseas forsvar og kom alene med Courtois. Swansea-spilleren gjorde ingenting feil å fikk slått ballen mellom beina på keeper og satt inn hjemmelagets andre mål. Det skulle vært blåst frispark i situasjonen med Tim Cahill i forkant av målet, men dommeren valgte å la spillet fortsette. Snuoperasjonen var et faktum.

Fer feirer etter å ha sendt Swansea opp i 2-1 ledelse. Foto: Skysports
Costa med sitt andre mål for dagen

Han er en av de mest omtalte spillerne i Premier League, på grunn av sin ufine spillestil. Men som spiss går det ikke ant å si noe annet enn at han er ekstremt god. Etter 20 minutter med voldsomt press fikk bortelaget uttelling. Ivanovic kom seg løs på hjørnet av 16-meteren og fikk lagt inn foran mål. Costa stod klar og saksesparket ballen i mål. Hans fjerde mål for sesongen, og balanse i bortlagets regnskap.

Men til tross for en spennende innspurt på kampen ble det ingen flere mål, og dermed ble det poengdeling på Liberty Stadium. Et sterkt resultat for hjemmelaget som har startet Premier League sesongen dårlig. Chelsea vil nok føle at de rotet bort to poeng men de har bare seg selv å takke.

Diego Costa synes å være i form om dagen. Her feirer han sitt første av to mål mot Swansea. Foto: Skysports

Swansea – Chelsea

Sted       : Liberty Stadium

Dommer : Andrè Marriner

Resultat : (0-1)

Banens beste:

Diego Costa. Scoret to mål for Chelsea idag som sikrer et uavgjortresultat. Og selv om han kanskje kunne vært utvist i flere situasjoner, så stod han for de fleste av de store sjansene til bortelaget.

Chelsea(4-2-3-1):

Courtois – Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta – Matic, Kanté – Willian, Oscar, Hazard – Costa.

Swansea(4-3-3):

Fabianski – Naughton, Fernandez, Amat, Taylor – Ki, Cork, Fer – Sigurdsson, Llorente, Kingsley.

Gule kort:

25. min.: Fer (SWA)

41. min.: Costa (CHE)

41. min.: Fernandez (SWA)

47.min.: Amat (SWA)

88. min.: Hazard (CHE)

90. min.: Terry (CHE)

Røde kort: Ingen

Bytter – Swansea

42. min.: Taylor ut – Barrow inn

87. min.: Sigurdsson ut – Rangel inn

Bytter – Chelsea

75. min.: Matic ut – Fabregas inn

76. min.: Willian ut – Moses inn

87. min.: Oscar ut – Batshuayi

Fikk du med deg kampen? Diskuter kampen i vårt kommentarfelt!