Feyenoord vinner mot Manchester United!

246

Jose Mourinho sa i en pressekonferanse i forkant av kveldens kamp at Manchester United ønsker å gå til topps i Europa League. Men da må laget prestere langt bedre enn hva de gjorde i oppgjøret mot Feyenoord. I en lite underholdende kamp ble alle poengene værende igjen i Rotherdam etter at hjemmelaget scoret et svært omdiskutert mål ti minutter før slutt.

Sjansefattig førsteomgang

Da dommeren satte i gang kampen var det klart at begge lag hadde fått beskjed om å gå ut og ikke slippe til motstanderen. På bortelaget hadde Mourinho gjort åtte bytter fra lørdagens byderby, og man kunne merke at flere av spillerne ikke hadde særlig kamptrening. Feyenoord hadde gjort færre bytter på laget sitt, men heller ikke de klarte å skape noen særlig farligheter. Først etter ti minutter kom det første skuddforsøket, signert hjemmelagets (). Deretter måtte man vente fem minutter før den neste sjansen kom i et nytt skuddforsøk, denne gang fra Manchester Uniteds Paul Pogba. Forsøket kom på et frispark omtrent 25 meter fra mål, men det ble enkel keepermat for Bradley Jones.

Bortelaget tok etterhvert over mer og mer av kampen, men målsjansene uteble. Omgangens største sjanse kom mitdveis i omgangen da Martial fikk stå umarkert like utenfor Feyenoords 16-meter og fyre av et skudd. Men i stil med fotballkampen så gikk skuddet utenfor fra franskmannen. Ellers skjedde det minimalt på banen, og lagene gikk til pause med 0-0.

Anthony Martial klarte ikke å finne nettmaskene i kveldens kamp, og måtte se laget sitt tape. Foto: Skysports
Andre omgang starter i samme spor

Da spillerne entret gressmatta for andre omgang forventet man at begge lag skulle komme ut i et litt høyere tempo enn da de forlot. Men det var ikke tilfelle, kampen fortsatte i et labert tempo med minimalt av sjanser. Etter vel spilte tjue minutter inn i andre omgang gjorde bortelagets manager hele tre bytter og viste med det sin misnøye. Storscoreren Zlatan Ibrahimovic sammen med Memphis Depay og Ashley Young kom inn for unge Rashford, Mata og Martial. Et veldig offensivt trekk som hjemmelagets manager svarte med å bytte ut Berghuis med Bassacikoglu.

Feyenoord tar ledelsen ved omdiskutert scoring

Ti minutter før slutt løsnet det for hjemmelaget. Nicolai Jørgensen mottok ballen like over midtsirkelen, og fikk lagt inn til Tonny Vilhena som enkelt plasserte ballen forbi Manchester Uniteds keeper. Dermed kunne jubelen slippes løs på De Kuip stadion. Situasjonen ble mye diskutert i studio fordi det kunne se ut som at Jørgensen stod i offside i det pasningen gikk, men analyseverktøy kunne avsløre av linjedommeren hadde dømt riktig. Hjemmepublikummet kunne dermed slippe jubelen løs.

Tonny Vilhena scorte kampens eneste mål og feiret på en nokså merkelig måte. Foto: Reuters/ Michael Kooren
Manchester United nærme utlikning, men hjemmelaget tar alle tre poengene

Bortelaget gikk momentant opp i et høyere gir da hjemmelaget tok ledelsen, men til tross for sjansebonanza de siste minuttene av kampene- ble det ingen flere mål i kampen. Feyenoord vant dermed sin første kamp i årets Europa Leagues gruppespill, og kan være fornøyd med å ha fått med seg tre poeng i det som må kunne sies å være en av deres vanskeligste kamper. Mourinho og co vil måtte dra skuffet tilbake til England med litt mer press enn før kveldens kamp, og må løfte seg noen hakk hvis de skal kunne være med å kjempe om seier i den europeiske turneringen.

Kampfakta:

Feyenoord – Manchester United

Sted       : De Kuip

Dommer : Jesús Gil Manzano

Resultat  : 1-0 (0-0)

Banens beste:

Tonny Vilhena. Scoret kampens eneste mål og sikrer Feyenoords første seier i gruppespillet. Jobber bra både defensivt og offensivt gjennom hele kampen.

Gule kort:

22. min.: van der Heijden (FEY)

Røde kort: Ingen.

Feyenoord (4-3-3):

Jones- Karsdorp, Botteghin, Kongolo, van der Heijden- El Ahmadi, Vilhena, Toornstra- Berghuis, Kuyt, Jørgensen

Manchester United(4-2-3-1):

De Gea- Darmian, Smalling, Bailly, Rojo- Schneiderlin, Herrerra- Mata, Pogba, Martial- Rashford

Bytter – Feyenoord:

67. min.: Berghuis ut – Bassacikoglu ut.

90. min.: Karsdorp ut – Niewkoop inn

Bytter – Manchester United:

63. min.: Zlatan ut – Rashford inn

63. min.: Martial ut – Memphis inn

63. min.: Mata ut – Young inn.