Manchester United videre til 4. runde i ligacupen

303
Jose Mourinho og Manchester United startet sesongen særdeles godt, men har slitt den siste tiden og gått på tre strake tap. Det var derfor høye forventninger om seier i det som må kunne sies å være en overkommelig motstand i League One-laget Northampton. Men fotball er fotball, og cup er cup. Og da vet man at alt kan skje. Hjemmelaget slo nemlig ut Premier League-laget West Bromwich i ligacupens 2. runde på straffekonkurranse, og viste med det at de er kapabel til å skape cup-bomber.

Bortelaget hadde gjort ni endringer fra laget som tapte mot Watford forrige lørdag, og sterkt kritiserte Wayne Rooney fikk sjansen på topp.

Keepertabbe og 1-0 ledelse til Manchester United
Da 16 minutter av kampen var passert gjorde Northamptons keeper en veldig dårlig avgjørelse, da han valgte å plukke opp et tilbakespill fra forsvaret sitt. En pasning fra midtbanen ble plukket opp med hendene av keeper Smith, og Manchester United ble korrekt gitt et frispark. På det påfølgende frisparket skjøt kaptein Rooney rett i muren, men returen ble plukket opp av veteranen Michael Carrick som på nydelig vis plasserte ballen i mål fra vel 18 meter. Dermed fikk bortelaget den åpningen de ønsket på kampen, og bortefansen kunne juble på tribunene på Sixfields stadion.

Like etterpå var Rooney nok en gang involvert foran motstanderens mål. Unge Fosu-Mensah gjorde et nydelig løp opp på høyresiden og headet et innlegg knallhardt i tverrliggeren. Rooney satte returen i mål men ble korrekt avblåst for offside. En annen spiller som var ivrig etter å vise seg frem var hjemmelagets Gorre, som har en fortid i nettopp Manchester United. Vingen sa i et intervju før kampen at han håpet å kunne påføre de røde djevlene deres fjerde strake tap. Og det var så vidt at han fikk gleden av å sette ballen i mål da han i det 38. minutt brøt seg gjennom Uniteds forsvar. Men en litt for skrå vinkel og ryggsekk førte til at ballen enkelt kunne slås ut.

Straffe og utligning for hjemmelaget

Til tross for at Manchester United virket veldig komfortable og hadde ballen desidert mest i den første omgangen, så fikk hjemmelaget pirket inn en utligning før hvilen. Fire minutter før pause gikk Daley Blind hardt inn i Revell inni 16-meteren og reprisene viste at nederlenderen tok mann før ball- og dommeren blåste straffe. Alexander Revell stilte seg opp med selvtillit og sendte ballen i motsatt hjørne av hvor Sergio Romero kastet seg. Lagene gikk derfor til pause på stillingen 1-1 og man var like langt.

Alexander Revell scoret Northamptons eneste mål på straffe. Foto: Reuters
Manchester United svært dominant etter hvilen

Jose Mourinho var nok nervøs for å skulle gå på en cup-bombe og sitt fjerde strake tap da han ledet sine spilleren inn på matta til andre omgang. Men etter å ha sett litt nervøse ut de første fem minuttene tok bortelaget over kampen mer og mer. Mourinho gjorde et dobbelbytte etter 55 minutter, og inn kom spissene Rashford og Ibrahimovic. Et veldig offensivt bytte med andre ord. Det samme gjorde Northamptons manager Rob Page. Men det var bortelaget som skulle få uttelling. Etter å ha spilt en meget solid første omgang fikk Herrerra sjansen til å skyte fra distanse, men desverre for han og resten av unitedlaget så traff skuddet bare stolpen og gikk ut. Den smidige spanjolen var uansett ikke ferdig og noen minutter senere fikk han på nytt sjansen. Marcus Rashford fikk løpt seg gjennom hjemmelagets forsvar og la ballen ut igjen til en stormende Herrerra. Fra like utenfor 16-meteren kunne midtbanespilleren sende ballen forbi forsvaret og Northamptons keeper, og juble for ny ledelse til bortelaget.

Ander Herrerra var den store spilleren for bortelaget på Sixfields Stadium, og fikk både en scoring og assist i 3-1 seieren. Foto: Skysports
Marcus Rashford fortsetter sin gode form

Northampton virket mer og mer sliten, og kanskje var det grunnen til at hjemmelagets keeper feilberegnet spretten på et oppspill fra Herrerra til Rashford. Den unge engelske spissen fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i mål, og gi Manchester United en tomålsledelse. Bortelaget så seg aldri tilbake og sikret seg dermed en 3-1 seier og videre avansement i ligacupen. Northamptons eventyr i ligacupen 2016/17 var derimot over, men burde føle seg stolt etter å ha holdt Manchester United til uavgjort i første omgang- og for å ha slått ut West Bromwich.

Northampton – Manchester United

Sted      : Sixfields Stadium

Dommer: Stuart Attwell

Resultat : (1-1)

Banens beste:

Ander Herrerra. Styrer det mest offensivt for Manchester United, og bidrar også mye bakover. Scorer ett mål og gir en assist, og jobber steinhardt hele kampen gjennom!

Gule kort:

47. min.: McCourt (NOR)

77. min.: Blind (MAN)

89. min.: Potter (NOR)

Røde kort: Ingen.

Northampton ( 4-4-2):

Smith – Moloney, Diamond, Zakuani, Buchanan – Beautyman, McCourt, Taylor, Gorre – Hoskins, Revell

Manchester United ( 4-2-3-1):

Romero – Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Schneiderlin – Young, Herrerra, Depay – Rooney

Bytter – Northampton:

54. min.: Beautyman ut – O’Toole inn

65. min.: Gorre ut – Potter inn

72. min.: McCourt ut – Richards inn

Bytter – Manchester United:

55. min.: Depay ut – Ibrahimovic inn

56. min.: Fosu-Mensah ut – Rashford inn

73. min.: Schneiderlin ut – Fellaini inn