Serie A 15. runde: topplag, vann og sokker

160

Alle topplagene vinner og tabellen ser litt mer «vanlig» ut. Overbevisende seire til Juve, Napoli og Roma (i , mens Milan sliter mer enn de skulle mot bunnlag Crotone. Motgang for Atalanta og Lazio. Fullstendig ydmykelse, igjen, for Inter.

JUVENTUS – ATALANTA 3-1

Fiaskoen i Genoa blir fort hevnet av Juve, som kjører over Atalanta og kan til og med tillate seg å slappe av i siste tjue.
Alex Sandro og Rugani scorer en rask én-to etter et kvarter og Juve får da spille i langsommere tempo og skru det opp hvis nødvendig.
Etter mål nummer tre bestemmer Allegri seg for å spare krefter og spillere. Atalanta tar sjansen til å redusere, men det er jo for lite og for sent.

En relativ lett seier har derimot ikke fjernet alle tvilene på Juventus sin form. Overlegenhet på banen er ikke så markant som den skulle være, på tross av resultatene, og fotball er vel lite underholdende og kontant. Derimot storspilte Mandzukic, endelig, og sin innsats var utmerket i både defensive og offensive involveringer, mens Higuain har ikke funnet ennå sin dimensjon i laget. To «tunge» spisser fungerer ikke bra sammen, men i Dybalas fravær, og med hensyn til Mandzukic nylig gjenoppdaget form, finnes det ikke noe smart alternativ.

Allegri er ikke bekymret og begynner også å bli lei av kritikkene.

- Annonse -

«Det finnes alltid noe å klage – kommenterte han – Da var hvordan vi spilte, nå er det Higuain som ikke scorer… Vi skal bare ignorere alt dette, for vi leder serien og Champions League pulja. Jeg synes det er bare tullprat som man trenger til å pynte opp kampanalyser før og etter matchen.
Forresten var Gonzalo toppscorer tre år på rad, men han vant jo ikke gullet… Altså er det bra at han ikke scorer så mye».

LAZIO – ROMA 0-2

Roma har en tøffere oppgave i Derby della Capitale. Oppgjøret er, som forventet, preget av en veldig nervøs stemning innenfor og utenfor banen.
Kampen er ganske skuffende, for når det er mer enn tre vanlige poeng som står på spill finnes det mindre rom for god fotball.
Den første timen er jevn, med to gode sjanser for Immobile og Dzeko.
Lazio-forsvar går da i Julenisse modus i andre omgang og gir bort to dumme mål. Wallace prøver seg på en klønete dribling på 16-meter (noe barna lærer å unngå i fotballskolens første dag), Strootman kan knapt tro sine egne øyne og chipper ballen over Marchetti.
Keeperen selv er langt fra patent da han slipper et tagbart langskudd av Nainggolan inn.
Helvete bryter løs etter det første målet, for Strootman sprute vann på Lazios benke under feiring. Motstanderne blir forståelig sinna og det skjer mye dytting og knuffing mellom innbyttene. Til slutt får Cataldi det røde og Strootman bare det gule (men han og har fått to kampers karantene likevel etter videodømming).

Om derbyets uunngåelige slagsmål ikke var nok, vi ble vi spandert på en smakløs ordstrid mellom Romas midtstopper Antonio Rüdiger og Lazios back Senad Lulic.
På lørdag sa tyskeren til lokale mediene «Vi fryktet ingen. Forresten kjenner jeg verken klubben eller treneren»
Etter nederlaget svaret bosnieren med enda mindre stil: «Rüdiger snakket for mye allerede før kampen. For to år siden solgte han belter og sokker i Stuttgart og nå er han så høy på pæra… Det er ikke hans skyld, med det er disse som lar ham uttale seg slikt og oppføre seg på uforskammet måte».

Selvsagt ble den rasistiske antydningen umiddelbart oppdaget og alle har allerede dømt uttalelsen. En svak og ikke spesielt overbevisende unnskyldning har ikke hjulpet Lulic som nå risikerer en lang karantene.

NAPOLI – INTER 3-0

Rundens andre storkamp varer 6 minutter. Zielinski og Hamsik leker med motstandernes forsvar og 2-0 er et faktum, uten at Inter skjønner hva har skjedd.
Reaksjonen er grei men det en er av kvelder da Icardi og co. ikke klarer å treffe en låvedør fra fem meter unna. Rundt timen punkterer Insigne resultatet etter mer skrekkelig forsvarsspill av Inter og det er det.
Napoli melder seg tilbake inn i gullstrid (sølvstrid i det minste) med en solid prestasjon. Likevel er det lov å tvile om en seier mot nåtidens Inter egentlig betyr noe, for de har vel tapt hver annen kamp hittil i sesong.
Stefano Pioli har prøvd å endre noe, men det finnes bare så mye han kan gjøre når spillerne ikke holder nivået og har store tekniske, taktiske og mentale mangler.

MILAN – CROTONE 2-1

San Siro jubler med sin nye helt, Gianluca Lapadula. 26 år gammel, fjorårets toppscorer i Serie B med en lang og ujevn karriere i lavere divisjoner, han har overtalt publikum og Montella med 4 mål og med priseverdig arbeidsvilje og mål-instinkt.
Det er vel han som avgjør en vanskelig og skuffende kamp mot bunnlag Crotone på tampen og sparer Milan en lang uke med polemikker og tvil i tillegg til den innviklede situasjonen mellom Berlusconi og de kinesiske investorene.
Crotone reiser tomhendte hjem men prestasjoner har blitt bedre og bedre i det siste. Nedrykksstreken ligger fortsatt 4 poeng unna og det finnes tid og rom for å prøve å redde sesongen.

SAMPDORIA – TORINO 2-0
FIORENTINA – PALERMO 2-1

Torino drar ikke nytte av Lazio og Atalantas nedtur i toppoppgjørene, for de går imot et uforventet bortetap mot Sampdoria. Ekstraomganger mot Pisa i midtukens Coppa Italia-kamp påvirket prestasjonen, men ære til Samp for en ny viktig seier. Om kvalitet ikke er skyhøy, kan lagsånd hjelpe.

Fiorentina nærmer seg igjen på tross av en strevsom overtidsseier mot Palermo. Babacar redder tre poeng på tampen men det er faktisk det eneste positive.
Palermo, med Corini ved roret, har holdt sitt på respektabel vis. Det er likevel langt fra godt nok for å unngå nedrykk.

CHIEVO – GENOA 0-0
UDINESE – BOLOGNA 1-0
SASSUOLO – EMPOLI 3-0
PESCARA – CAGLIARI 1-1

Chievo og Bologna spiller årets mest spennende 0-0: Birsa brenner en straffe, Meggiorini og Ninkovic treffer stolpen og begge keepere bringer noen gode redninger frem. Poengdeling er et resultat alle kan gå med på, først og fremst når det går temmelig sakte på nedre delen av tabellen.

Sassuolo slår uheldige Empoli i en tett og underholdende kamp. Gjestene taper igjen med tunge sifrer for småmarginer er, en gang til, mot dem. Det er nesten absurd å påstå dette om et lag som har 1-11 målforskjell på tre kamper, men Empoli fortjente vel litt bedre. De mangler en goalgetter og stabilitet, men det finnes potensialet for et roligere vår litt over nedrykksplass.
Pescara redder poenget i siste liten mot 10-mann Cagliari pga et strengt rødt til Di Gennaro i første omgang. Bedre enn ingenting for vertene som fortsatt ligger på 18. plass men har spist et poeng opp til Empoli.
Cagliari tar også et sjeldent poeng på bortebane, selv om de har gått glipp av en stor sjanse til å sikre seg en viktig seier.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -