161
Topp 10

Leicester med fantastisk comeback mot Stoke, og West Ham med en særdeles viktig trepoenger. Ellers var lørdagens formiddag rolig med tanke på antall scoringer de foregående rundene.

Stoke – Leicester 2-2 (2-0)

Etter å ha fått med seg en overbevisende seier hjemme mot Manchester City forrige helg, gikk Leicester på et nytt tap borte på Dean Court i midtuken. Stoke fikk det vanskelig borte mot Arsenal, men klarte å hente ett poeng mot Southampton i midtuken. Bortelaget ser ut til å slite med å komme seg løs fra den onde sirkelen i årets utgave av Premier League. Mens vertene ser ut til å være sterkere enn på flere sesonger. Det var derfor klart for et tøft oppgjør på Bet365 Stadium.

Vertene startet oppgjøret best og angrepsspilleren Jonathan Walters fikk den første store sjansen. Men en glimrende redning fra Schmeichel hindret en tidlig ledelse for Stoke. Like etterpå fikk forrige helgs tremålsscorer Jamie Vardy en sjanse da han observerte at Stokes keeper Grant stod langt ute. Uheldigvis for bortelaget endte lobben over mål. Utover i første omgang tok vertene gradvis over kampen med noen flere halvsjanser. Kanskje frustrerte dette Leicesters mann på topp, for drøye kvarteret før pause gikk Vardy knallhardt inn i Mame Biram-Diouf. Såppass hardt at dommer Pawson dro opp det røde kortet. Leicester var dermed redusert til 10 mann allerede før halve kampen var spilt. Stoke presset på for et ledermål og fem minutter før pause ble det blåst hands på Leicesters forsvarsspiller Simpson. Forseelsen var inne i 16-meteren og det betød straffe til hjemmelaget. Bojan Krkic sendte keeperen til den ene siden, og ballen til den andre- og det stod 1-0 til Stoke. Minutter før pause snappet Joe Allen opp en retur og satte inn 2-0.

Jamie Vardy som scoret tre mål forrige helg fikk seg en tidlig dusj på Bet365 Stadium. Foto: Skysports

Best ut fra garderoben var hjemmelaget, ikke så rart med tanke på at bortelaget hadde en mann utvist. Men i motsetning til å legge seg bakpå valgte Leicester å kjøre på med en mann mindre. Og det skulle vise seg vel verdt. For kvartert før slutt fikk Jose Ulloa satt ballen i nettet bak Grant. Og med det øynet gjestene en mulighet for poeng. Stoke virket nervøs etter redusering og klarte aldri å drepe kampen. To minutter før slutt fikk Daniel Amartey avsluttet et herlig Leicester-angrep. Gjestene klarte dermed det utrolige! De kom tilbake og klarte uavgjort etter å ha ligget under 2-0 til pause, og med en mann mindre.

West Ham – Hull 1-0 (0-0)

Oppgjøret på London Stadium stod mellom to lag som har slitt den siste tiden i Premier League. Gjestene tapte 3-0 mot Tottenham i midtuken, mens hjemmelaget tok en etterlengtet 1-0 seier borte hjemme mot Burnley. Slaven Bilic følte nok uansett presset før dagens hjemmekamp, og håpet nok inderlig på å bygge på med en ny seier.

Det var nettopp hjemmelaget som kom best i gang på London Stadium, men uten å produsere noen særlig store sjanser. West Ham fikk corner på corner men klarte ikke å utnytte de særlig godt. Dette ga kontringsrom for Hull som ved en anledning nesten satte ballen i nettet etter skudd fra Mbokani. Og det var gjestene som var nærmeste en ledelse i første omgang, til tross for at hjemmelaget hadde ballen litt mer. Lagene gikk i garderobene med 0-0 til pause.

Andre omgang var ikke noe særlig bedre spillemessig, men West Ham var det laget som ville mest. Og det fikk de betalt for etterhvert. Kvarteret før fulltid ble Antonio lagt ned i bakken av Hulls Tom Huddlestone, og det ble blåst straffe. Kaptein Mark Noble gjorde ingen feil og kunne sette inn det som ble matchvinnerscoringen. En særdeles viktig trepoenger for West Ham og Slaven Bilic.

Middlesbrough – Swansea 3-0 (2-0)

Etter å ha fått seg en real opptur mot Crystal Palace i den 15. Premier League runden, ble Bob Bradley og hans menn satt kraftig tilbake på jorda av West Bromwich i midtuken. Et 3-1 tap og en tafat forestilling var nok ikke måten Swansea ønsket å gå inn i juleprogrammet på. Middlesbrough kom inn til kampen med to strake tap og ønsket nok å slå tilbake mot det som må kunne sies å være en overkommelig motstander.

Første omgang ble ganske jevnspilt med sjanser til begge lag. Hjemmelaget stod med 45% ballinnehav, mens gjestene hadde 10% mer. Til tross for statistikken virket hjemmelaget mer giftif i sitt angrepsspill og etter 18. minutter satte Alvaro Negredo inn sitt første mål for dagen. Men den spanske spissen var ikke ferdigscoret. Kvarteret før pause ble Adam Forshaw felt av Jordi Amat og dommeren pekte på straffemerket. Spanjolen gikk frem for å ta straffesparket og satte sikkert inn sitt andre mål for dagen. Lagene gikk dermed til pause med 2-0 til hjemmelaget. Oppgaven til Swansea var helt klart blitt forverret.

Negredo ser ut til å ha funnet seg til rette i Middlesbrough, og står nå med 5 mål og 3 assist for «Smoggies». Foto: Skysports

Swansea var det laget som kom best i gang i andre omgang, og dominerte det meste av banespillet. Men det hjelper så lite hvis man ikke klarer å skape sjanser. Hjemmelaget var mye mer effektiv og etter timen spilt var det Marten De Roon som kunne juble etter å ha satt ballen i nettet.

Kampens tempo gikk ned noe etter den tredje scoringen. Og Swansea klarte ikke å komme tilbake mot et meget giftig hjemmelag. Dermed ble det nytt tap for Bradleys menn, og de ble forbigått av Sunderland i bunnstriden.

Sunderland – Watford 1-0 (0-0)

Et Sunderland som etter en fin periode gikk på et tap i midtuken, lå før kampen nest nederst på tabellen. Bortelaget gikk også på et tap i midtuken, men lå på en mye tryggere 10. plass før oppgjøret på Stadium of Light.

Den første omgangen ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp, og bortelaget hadde ballen noe mer enn hjemmelaget. Og det ble heller ikke produsert noe særlig med sjanser. 4-2 i avslutninger på mål var etter en halvspilt kamp. Det betyr at om det skulle bli noen mål i den andre omgangen måtte begge lak skru opp noen hakk. Pauseresultatet var kjedelige 0-0.

Etter å ha startet sitt låneopphold friskt for Sunderland har Adnan Januzaj slitt med å spille seg til en fast plass i startelleveren. Men idag skulle han vise seg tillitten verdig, og bare fem minutter inn i andre omgang sendte han en nydelig stikker gjennom Watfords forsvar. Der stod Patrick Van Aanholt klar og kunne sende hjemmelaget opp i føring. Flere mål ble det ikke i denne kampen og Sunderland kunne klatre forbi Swansea som tapte sitt oppgjør mot Middlesbrough.

Hva synes du om dagens kamper? Tror du Bob Bradley og Swansea vil klare seg denne sesongen? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt!