Superbriller til Sveits-keepere

370

Yann Sommer og Marwin Hitz har tatt i bruk nye teknologiske briller. Keeperne trener nå med Strobe Glasses, som lover å stimulere hjernen og å unngå hornhinnenes degenerasjon.
Linsene i briller blinker og blinder det ene og det andre øyet og har også en slow-motion effekt, angivelig til å forbedre refleksene og å ha kortere reaksjonstider.
Mirakuløse resultater kan oppnås med 15 minutter, to-tre ganger hver uke i noen korte måneder. Synet kan til og med bli 10% bedre, ifølge det japanske selskapet som produserer brillene.

Alle kan kjøpe et par for ’bare’ 50000 yen (rundt 4000 kroner).

Idéen er forresten ikke ny, for Nike hadde noen liknende på katalogen for få år siden og NBA-stjerne Stephen Curry bruker gjenstanden også.

Men er det sant?

Det er lett å avskrive superbrillene som en annen gimmick i moderne idrett, men en undersøkelse av Duke University i USA bekreftet at det finnes noe virkelig bak reklamen.
Noen ishockeyspillere med NHL team Carolina Hurricanes trente med brillene på i pre-season og de var mer nøyaktige i noen praktiske øvelser enn lagkameratene som ikke brukte dem.

- Annonse -

På den andre side er det verdt å understreke at samplet var ganske lite, med bare 11 stykker, og studielederen PhD Stephen Mitroff pleide å jobbe for selveste Nike. Dessuten kom undersøkelsen ut to hele år etter brillene hadde vært på markedet og de allerede var på vei ut.
I Japan har VisionUp fortsatt troa på prosjektet og de har nå skaffet seg en stor partner i Sveits sine målvakter.

Sommer kommer trolig ikke til å trenge superheltmaktene til å motstå Latvias angrepspill på lørdag likevel i VM-kvalikken.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -