3-0 i Berlin: Wolfsburg med full pott etter to runder

111
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Hertha – Wolfsburg 0-3) VfL Wolfsburg har vunnet sin andre kamp i 2019/20-sesongen. På Olympiastadion var gjestene effektive.

Det så ut som at Hertha skulle få en drømmestart på kampen: Etter 15 sekunder og en duell mellom Ondrej Duda og Josuha Guilavogui fikk vertene tildelt et straffespark. TV-bildene viste imidlertid at Guilavogui traff ballen. Etter videodømming ble straffesparket trukket tilbake.

Sju minutter senere pekte dommer Guido Winkmann på nytt på krittmerket, denne gangen på den andre siden. Felix Klaus hadde blitt felt av Karim Rekik. Wout Weghorst gjorde ingen feil fra elleve meter.

Hertha var likevel best i den første halvtimen. Vertene skapte noen meget gode muligheter. Salomon Kalous heading gikk til siden for mål. Koen Casteels reddet mot Marko Grujic og Guilavogui kastet seg i returen. Først da Wolfsburg tok grep under drikkepausen i sommerværet, tettet rommet sentralt på midten og presset litt høyere og mer aggressivt, slet Hertha med å skape flere muligheter.

Dette sørget for at kampens underholdningsverdi var forholdsvis lav i andre omgang. De få potensielt farlige situasjonene Hertha skapte, ble ødelagt av dårlige valg eller dårlige pasninger. Wolfsburg hadde stort sett god kontroll, men skapte kun noen halvsjanser etter dødballer.

Mot slutten av kampen var vertene meget offensive – og bød på rom bakover som Wolfsburg utnyttet. Josip Brekalo fikk ballen av Admir Mehmedi etter en overgang, fintet bort Niklas Stark og avgjorde kampen ti minutter før slutt.

Mot et Hertha-lag som hadde gitt opp, økte Wolfsburg på overtid, på nytt etter en kontring. Brekalo spilte ballen på tvers til Jerome Roussillon. Venstrebacken hamret ballen i nærmeste hjørne.

Mens Wolfsburg fikk en perfekt start og har seks poeng, klarte Hertha ikke å følge opp poengdelingen i München. Klubben fra hovedstaden besøker Schalke neste helg, mens Wolfsburg tar imot Paderborn.