3-0 mot Leipzig: Bayern vant cupfinalen

116

(Leipzig – Bayern 0-3) Bayern München har vunnet den tyske cupen for 19. gang og sikret seg «The Double» i Tyskland.

Leipzig hadde et lite overtak i begynnelsen og skapte en kjempemulighet etter ti minutter. Yussuf Poulsen headet Marcel Halstenbergs hjørnespark på målet. Manuel Neuer vartet opp med en mesterlig redning og slo ballen i tverrliggeren.

Selv om Leipzig deretter var best, produserte det østtyske laget ikke noen store muligheter og kom kun til halvsjanser.

Bayern, derimot, var iskalde. David Alaba slo et innlegg mot Robert Lewandowski i boksen etter en drøy halvtime. Polakken headet ballen i nettmaskene og sendte Bayern i føringen.

Scoringen vekket Bayern og sjokkerte Leipzig. I resten av omgangen dominerte seriemesterne kampen og kom til et par store muligheter. Den første hadde Kingsley Coman som rundet keeperen etter Mats Hummels’ smarte pasning. Kantspillerens avslutning reddet Ibrahima Konaté på streken.

Rett før pausen hadde Hummels selv muligheten til å doble ledelsen da han fikk avslutte etter et hjørnespark. Peter Gulacsi fikk reddet forsøket fra kort hold.

Akkurat som i første omgang begynte Leipzig best i andre omgang og hadde flere muligheter til å utligne. Emil Forsberg ble spilt gjennom tre minutter etter pausen, men på nytt reddet Neuer mesterlig. Bayerns sisteskanse var også i veien for Timo Werners skudd ett minutt senere.

Da Neuer var sjanseløs, ble Bayern reddet av Niklas Süle. Werner fikk avslutte fra åtte meter og overvant Neuer. Süle reddet ballen på streken.

Etter en drøy time kom Bayern seg bedre inn i kampen igjen og tok styringen. Seriemesterne skapte også noen muligheter. Gulacsi reddet Hummels forsøk fra utenfor boksen. Thiago og Lewandowski bommet så vidt med sine headinger, mens Thomas Müller skrudde ballen akkurat forbi krysset.

Tolv minutter før slutt doblet Bayern likevel ledelsen. Via Dario Upamecano havnet Joshua Kimmichs innlegg hos Coman. Franskmannens første berøring satte Konrad Laimer ut av spillet. Gulacsi var sjanseløs mot Comans avslutning.

Lewandowski avgjorde kampen for godt noen minutter senere. Kimmichs klarering feilberegnet Upamecano. Lewandowski var dermed spilt gjennom og scoret alene med Gulacsi.

På tampen hadde også Arjen Robben muligheten til å score i sin siste kamp for Bayern. Gulacsi reddet Kimmichs avslutning sterkt, men måtte gi retur. Returen havnet hos Robben som bommet på mål fra sju meter.

– Jeg er veldig veldig fornøyd med at vi har spilt virkelig bra. Vi hadde bare ett mål: å vinne cupen. Vi har klart dette sammen, har jobbet veldig hardt. Til slutt kan vi si at det var en veldig, veldig bra sesong for oss, sa Robert Lewandowski til tv-kanalen ARD etter kampen.