3-1 mot Sogndal: Groruds første seier i OBOS

259
Grorud matchbane. Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Grorud – Sogndal 3-1) I sin tredje kamp i OBOS-ligaen har Grorud tatt sine første poeng. På hjemmebane slo det nyopprykkede laget serielederne Sogndal.

Oscar Aga stod for kampens første scoring. Grorud-spissen var trygg fra straffemerket etter at en duell med Igoh Ogbu sendte Nikolai Jakobsen Hristov i bakken.

Det var også Hristov som hadde førsteomgangens største sjanse utenom scoringen. Etter en lang ball i bakrommet var kantspilleren alene med keeper, men Renze Fij reddet sterkt.

Sogndals eneste målsjanse ble skapt etter en drøy halvtime. Daniel Eid skjøt fra rundt 16 meter. Emil Ødegaard reddet forsøket.

Utenom det var kampen sjansefattig. Sogndal hadde ballen mest og presset høyt, mens Grorud stort sett spilte direkte og var kjappe i lengderetningen.

Vertene var imidlertid gode til å stenge sentrum foran og i sekstenmeteren, og tvang Sogndal ut på kant. Groruds forsvarsspillere og den gode keeperen Ødegaard hadde stort sett god kontroll på bortelagets innlegg. Derimot klarte hjemmelaget kun sjeldent å true bakrommet bak Sogndals forsvarslinje.

Flere sjanser og flere mål etter pausen

Da Ødegaard for en gangs skyld feilberegnet et innlegg, ble det skjebnesvangert. Etter et hjørnespark fire minutter etter pausen var Alioune Ndour før keeperen på ballen og headet den i det tomme buret.

Etter utligningen skapte særlig hjemmelaget flere muligheter. Grorud trakk høyrebacken Leo Cornic høyt opp i banen ved ballinnehav. Den mer offensive tilnærmingen resulterte i flere sjanser for målscoreren Aga, som ikke klarte å få ballen over streken.

Det klarte imidlertid innbytteren Fredrick Pettersen. Etter et skudd av Cornic måtte Fij gi retur. Pettersen headet returen i mål.

En overgang avgjorde kampen for godt. Grorud vant ballen etter et hjørnespark ved egen boks og flyttet den kjapt framover. Etter godt spill styrte debutanten Sigurd Grønli ballen til slutt over streken.

Sogndal, derimot, skapte lite i andreomgangen. Ndour hadde gjestenes største mulighet da han så vidt bommet på mål med et lobb. Grorud var nærmest ny scoring til slutt: Fij reddet da Pettersen dukket opp alene foran keeperen.