Akershus 4.div: 3 lag med full pott, Fet-Nittedal spilles tirsdag 12/4

776

Gjerdrum slo Rømskog etter en solid førsteomgang. Også Rælingen og Kløfta står med seks poeng etter den andre serierunden mandag.

Grunnet våren og gressbanen til Rømskog har lagene valgt å snu på kampoppsettet hjemme og borte. Dermed fikk Gjerdrum sin andre hjemmekamp på rad i 4. divisjon mandag kveld.

Hjemme på Ask åpnet Gjerdrum oppskriftsmessig og tok ledelsen midtveis i 1. omgang da Marius Rødsrud fant nettmaskene i sin første kamp for sesongen.

Rolf Christian Hushagen, som scoret hattrick i serieåpningen, satte inn 2-0 like etterpå og selv om Rømskog reduserte en gang før hvilen følte trener Ola Jørstad at vertene hadde god kontroll.

Veldig fornøgde.

Vi var det klart beste laget de første 45 minuttene, og da syntes jeg vi styrte kampen fullstendig. I 2. omgang var det

jevnere, men til slutt følte jeg vi vant veldig greit, sier treneren.

Ola Jørstad

Bildet: Ola Jørstad, trener i Gjerdrum (googlebilder)

Jonas Eng og Lasse Arnesen økte også til 3- og 4-1 før Rømnskog reduserte en gang helt på tampen. Dermed innkasserte Gjerdrum sin andre seier på rad.

– Denne sesongåpningen er vi naturligvis veldig fornøyde med, men vi har fortsatt masse å gå på i eget spill, sier Jørstad.

Kløfta og Rælingen fulgte opp.

Gjerdrum har dermed medlt seg på i toppen av 4. divisjonstabellen fra starten av denne sesongen. Det har også Rælingen og Kløfta gjort.

Borte mot FuVo 2 var resultatet lenge 0-0 for Rælingen som slo Blaker i serieåpningen uten å imponere.

Etter 67 minutter tok Marikollen-laget ledelsen ved Christoffer Berg, mens Adrian Tjernsli doblet ledelsen noen minutter etterpå. Det betyr Rælingens andre strake seier, og også de har fått en flott start på sesongen.

Bommet på straffespark.

Det tredje laget som står med seks poeng i 4. divisjon er Kløfta.

De fikk en drømmestart på kampen borte mot Eidsvold IF med straffespark etter halvannet minutt. Adam Olsen satte ballen sikkert i mål.

Svein Pettersens mannskap doblet ledelsen da Sarken Saleh straffet fomling av EIF-keeper Glenn Wilsgård etter 13 minutter, men Fredrik Kristiansen sørget for Eidsvold-håp med sin redusering etter en snau halvtime.

Råholt-laget produserte også flere store målsjanser resten av kampen, men det var kun Kløfta og Hawar Saleh som klarte å score etter hvilen. Det skjedde tidlig i 2. omgang.

Laget med zebra-stripene bommet også på et straffespark. Uansett er de det tredje laget med full pott i 4. divisjon.

Gjerdrum – Rømskog 4-2 (2-1)
Gjerdrum stadion. Mål: 1-0 Marius Rødsrud (23), 2-0 Rolf Christian Hushagen (27), 2-1 (34), 3-1 Jonas Eng (56, str.), 4-1 Lasse Arnesen (78), 4-2 (90). Dommer: Ola Vaagaasar, Eidsvold Turn. Tilskuere: 70.

FuVo 2 – Rælingen 0-2 (0-0)
Funnefoss kunstgress. Mål: 0-1 Christoffer Berg (67), 0-2 Adrian Tjernsli (72). Dommer: Anders Bodding, Haga. Tilskuere: 80.

Eidsvold IF – Kløfta 1-3 (1-2)
Eidsvoll stadion. Mål: 0-1 Adam Olsen (2, str.), 0-2 Sarken Saleh (13), 1-2 Fredrik Kristiansen (25), 1-3 Hawar Saleh (63). Dommer: Sedat Yildrim, Hauerseter. Tilskuere: 80.