Seier til Barcelona over bunnlaget Levante

361

3 nye poeng til Barcelona er vel det mest positive man kan ta med seg fra denne kampen mot bunnlaget Levante. Kampen endte 2-0 til bortelaget, men det det skal sies at Barcelona gjorde ikke mer enn de måtte gjøre for å vinne denne kampen. Det er ikke alltid at stjernene skinner, det er ikke alltid en festforestilling og lekre mål. Denne tidlige søndagskampen var en relativt kjedelig fotballkamp, der Barcelona tar føringen på et selvmål av David Navarro etter 20 minutter. Forspillet av Iniesta og innlegget fra Alba var det gode slaget. Både Messi og Suarez lurte bak Navarro, så det kan godt være at det hadde blitt et mål om ikke han hadde truffet ballen med hoften og i mål.

Mot slutten av omgangen får Levante en kjempesjanse på en overgang. Dani Alves henger ikke med og Morales kommer alene med Bravo fra hjørnet av 16-meteren og setter balle i stanga. Der kunne det veldig fort ha stått 1-1. Barcelona slapp med skrekken.

Andre omgang ble ganske lik den første i spill. Barcelona triller ball og har bra kontroll, men Levante kommer til noen muligheter. Barcelona virker ikke så veldig interesserte i å gi det de har for å drepe kampen. De har noen tilløp med en annulert scoring på Messi. Helt på grensen, men korrekt.

Det kommer viktige kamper på løpende bånd fremover, så det er sikkert ok å spare seg litt i slike kamper, men det kunne fort ha straffet seg. Det er en 1-0 ledelse helt til vi kommer på overtid i andre omgang, da er plutselig hele Levante forsvaret på tur for å få utligning, det brytes og Messi får ballen og leverer til en Suarez helt alene med keeper og det blir 2-0. Et godt lag skal vinne på litt grå dager også. Det er en viktig egenskap.