Kineserne vil gjøre Milan stor igjen

174

Det tok åtte måneder, tre utsettelser og like mange depositumer til å fullføre avtalen. Yonghong Li og Han Li betalte omtrent 600 millioner euro til Silvio Berlusconis Fininvest i en lang og kompliserte forretning.

Planen endret noen ganger underveis, for SES ikke klarte å skaffe pengene i Kina, men fant dem i karibisk skatteparadis. Firmaet forsvant til slutt, erstattet av Rossoneri Sport Investment, opprettet i Luxembourg.
De fikk da økonomisk støtte av Elliott Management, et spekulativ fond som lånte de nødvendige millionene og sagaen var endelig over.

«Det er en viktig dag for Milan og for oss. Det starter et nytt kapittel i klubbens historie og jeg vil takke Fininvest og Silvio Berlusconi for tilliten. – sier Yonghong Li i presskonferansen – Milan har en lang og suksessrik historie, med supportere verdens rundt. Vi skjønner at fansene har høye forventninger til det nye prosjektet. Vi vil lede klubben på topp igjen så snart som mulig. Forza Milan!».

En silkerevolusjon

Marco Fassone, fersk i administrerende direktør stilling, har mange spørsmål å svare på og en tøff oppgave foran seg som de facto klubbleder.
Han avviser tvilene om eiernes økonomiske stilling med en gang,

- Annonse -

«Vi har store ambisjoner og herr Li har råd til å fullføre dem i relativt kort tid – sier han – Det er viktig å forstå at forretningen dreidde seg om mer enn en milliard euro: ingen kunne klare det uten å trenge et lån. Derimot har klubben en lav gjeld og vi skal klare oss bra på overgangsmarkedet allerede i sommer».

Fassone gir ikke noen navn, men han antyder at Montella skal fortsette med klubben.
«Vi har full tillit i ham og vi setter stor pris på hans jobb i år».

En toppklubb i Europa og i Kina

Fremtidens plan er klar:
«Det sportslige målet er å bygge en sterk spillerstall neste år og delta i 2018-19 Mesterliga – fortsetter Fassone – I andre områder synes vi det er svært viktig å bruke det kinesiske markedet for å utvide vår økonomiske rekkevidde og merkets verdi. I Kina har fotball utrolige utviklingspotensiale og vi kan vel hjelpe dem på mange måter som skal gagne alle».

Ambisjonene slutter ikke der:
«Vårt eget stadion er topp-prioritet: alle storklubbene har bygd det og arena-relaterte inntektene har nesten doblet seg med en gang – legger han til – Dessuten skal vi vurdere å havne på Hong Kong børs en dag».

Kina-derby i Milano.

Begge Milano-klubber har nå kinesiske eiere, og lørdagens derby skal også handle om ’hvilke kinesere er bedre’.
Suning er jo en velkjent gigant, mens Yonghong Li og co. har mindre betryggende referanser. Milan nyter øyeblikket likevel.

«Det var skeptisisme rundt herr Li, vi vet det – avslutter Fassone – Det betyr nå ingenting for han skal bevise med fakta at alt er like greit som vi alltid har påstått».

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -