Crotone fullfører drømmecomeback

219

Empoli rykker ned etter en uforventet tap mot Palermo i en kamp som bare laget fra Toscana hadde noe å spille for.
Dette var det siste kapitlet i en vanvittig snuoperasjon: et fotballeventyr for Crotone, et sportslig selvmord for Empoli.

Det er ikke over før det er over

Nedrykksstriden så allerede bestemt ut halvveis i serien. Etter den 19. serierunden lå bunntrio Pescara, Palermo og Crotone 7 poeng under streken, og Empoli til og med hadde et 11-poengsforsprang i slutten av januar.

Situasjonen ble ganske stabil til vårsesong, selv om Empoli gikk mot 7 strake tap. Med bare 9 kamper igjen var Crotone fortsatt 8 poeng unna en ny Serie A kontrakt.

Høydramatiske siste runder

Da skjedde det noe utrolig. I løpet av en halvannen måned klarte Crotone å slå Chievo, Inter, Sampdoria, Pescara og Udinese, pluss to uavgjort mot Milan og Torino. 17 poeng på 7 kamper, bedre enn seriemestere Juventus.

- Annonse -

Imidlertid økte Empoli farten lite grann, med imponerende seire mot Fiorentina, Milan og Bologna.

3 runder før slutt var forsprang bare 4 poeng, men Empoli fortsatt hadde full kontroll over sin egen skjebne.
Kampprogrammet var også på deres side, med Cagliari borte, Atalanta hjemme og allerede nedrykket Palermo i seriefinalen.
Mens Crotone vant borte mot Udinese, tapte Empoli på Sardinia, på tross at Cagliari var trygge.

Ett poeng skilte de to lagene, men Crotone fikk en ubeleilig tur til Juventus stadium, der vertene trengte en seier til å sikre seg den sjette Scudettoen på rad. Hadde serien vært i boksen allerede, kunne Crotone tenke seg et poeng, men Juve var nådeløse og vant 3-0.
Spenningen levde videre for også Atalanta hadde et mål å oppnå (Europa League-plassen) og vant 1-0.

Skjebnens søndag

Altså måtte en hele sesong avgjøres i 90 korte minutter.
Crotone hjemme mot Lazio med Europa League gruppespillet i lomma som Coppa Italia-finalist. Empoli borte mot Palermo, fokuserte på neste års Serie B.

Det så ut som en typisk situasjon der et motivert lag skulle slå en motstander som tenker på sommerferie.
Slik ble det i Crotone, med en relativt lett 3-1. Derimot nervene svikte Empoli på en brutal måte.
Stillingen var 0-0 og jo mer klokka gikk, jo større panikk grep Empoli-spillere. Noen halvsjanser og en stolpe frustrerte gjestene og til slutt ble straffet av en kontring og av et balltap. Reduseringen kom altfor sent og nedrykk var servert på det mest grusomme måten.

Lykken står den kjekke bi

Crotone kan feire en overraskende og heroisk comeback fra døden.
Man kan jo påstå at fire nedrykksplasser i år kunne ha vært best (til og med Genoa slapp unna med skrekk etter seks forferdelige måneder), og at Crotone fikk litt hjelp av en «lettere» kampprogram utover våret.
Både er fornuftige argumenter, for klubben fra Calabria har jo hatt fordel av å møte «mette» lag i sesongens avgjørende øyeblikk: det er greit å tape mot storlagene når som helst, men f.eks. Chievo i januar og Chievo i april er helt forskjellige motstandere.

På den andre siden er det unektelig at Empoli sløste et kolossalt forsprang mens rivalene aldri ga seg, til og med når nedrykk så et uunngåelig faktum.

Selvsikkerhet kostet Empoli sin plass i Serie A, til fordel for Crotone, tidenes Askeladden som nektet å slutte å kjempe.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -