Etter 44 år ble Ajax’ rekord fra Cruyffs glansdager slått

224

En liten klubb fra Wales har kommet i rekordbøkene etter å ha slått den lengste sammenhengende seiersrekken i en av verdens elitedivisjoner, som tilhørte Ajax for 44 år siden.

The New Saints vant 2-0 i romjula borte mot Cefn Druids i den walisiske Premier League. Det var deres 27. strake ligaseier og rekordbøkene må omskrives. Ajax vant i 1971/72-sesongen 26 ligakamper på rad.

I november skrev vi på fotballnerd om den skotske klubben East Kilbride som da hadde vunnet 27 kamper på rad, men ettersom dette skjedde på det femte nivået i skotsk fotball, har ikke Guiness rekordbok godtatt rekorden.

The New Saints satte rekorden i den lille byen Llangollen i Denbigshire i Nord-Wales der Cefn Druids hører hjemme. De ligger forøvrig nest sist på tabellen. Da rekorden ble satt var det 662 tilskuere på stadion. Det er ikke så mange tilskuere sammenlignet med profesjonell fotball rundt om i verden, men i Wales (som har sine beste klubber med i det engelske ligasystemet) er det gode tall.

- Annonse -

«Det er en fantastisk prestasjon. Jeg brukte å se på Ajax og jeg trodde aldri at jeg en dag ville være i en klubb som skulle slå deres rekord,» sier Mike Harris som er eier og formann i The New Saints.

Klubben ser ut til å bli ligamestere i år. De har allerede 21 poengs ledelse etter å ha vunnet alle 21 ligakampene hittil i sesongen. De vant også de seks siste forrige sesong.

Laget har de 11 siste sesongene vunnet åtte ligatitler. Sist de tapte en kamp var i juli da de var på tur til Nicosia på Kypros og tapte 0-3 mot Apoel i en av kvalifiseringsrundene til Champions League.

Hvorfor sendte Ajax 27 kasser øl til et lag på femte nivå i Skottland?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -