5 spillere å se opp for i Tippeligaen 2016

1040
Tippeligaen
Tippeligaen logo

 

Tippeligaen 2016 sparkes i gang 11.mars. Noen har forlatt Norge, andre kommer tilbake, mens noen skal spille her for første gang. I den anledning vil vi rette fokus mot 5 utvalgte spillere vi tror kommer til å ha en god sesong, og som er verdt å legge merke til.

 

Eidur Gudjohnsen (37) – Molde

- Annonse -
gudjohnsen
Foto: sport.es

”Sogaen om Eidur” fortsetter, denne gang i Norge og Tippeligaen. Med en karriere enkelte kan drømme om, har veien til Rosenes by gått innom storklubber som Barcelona, Chelsea, Monaco og Tottenham. Fart og fysikk har naturligvis falt av hos 37-åringen, men fotballhodet og høyrefoten kan ingen ta fra han, ikke engang alderen. Han har scoret 24 på 78 landskamper for Island, og er en ekte legende på Sagaøya. Tippeligaen blir en attraksjon rikere med en fullt motivert Eidur Gudjohnsen, som vil kjempe hardt om en plass i Islands EM-tropp til sommeren. Vakre mål og strøkne pasninger er noe av det vi kan forvente oss av islendingen i årets Tippeliga-sesong.

 

Foto: IK Start
Foto: IK Start

Mathias Rasmussen (18) – Start

Etter 7 kamper hvor han kom inn fra benken, fikk Rasmussen starte de fire siste kampene i fjorårets sesong. Han gjorde en grei figur når han fikk muligheten, men det forventes at han tar mer ansvar i sesongen som kommer for et tynt Start lag. U19- landslagsspilleren er offensiv midtbane og spiss, men kan

også bekle rollen som ving. En presis venstreslegge og god teknikk er hans fremste styrker på banen.

Forhåpentligvis tar han nye steg på banen i år, slik at vi får glede av å se gode prestasjoner både i Tippeligaen og på landslaget i fremtiden.

 

Fredrik Aursnes (20) – Molde

Foto: Molde FK
Foto: Molde FK

20-åringen fra Hareid ble hentet til Molde fra Hødd foran årets sesong. Han har vært involvert i flere treningskamper i oppkjøringen og fikk sin offisielle debut borte mot Sevilla i Europaligaen. Sammen med resten av Molde-laget, storspilte Aursnes i returkampen på Aker Stadion, hvor Molde vant 1-0. Han har ingen ekstreme ferdigheter på banen, men gjør sjelden feil og fremstår som en veldig smart fotballspiller. Gode pasninger og en ”ståpå-vilje” utenom det vanlige, gjør at han en god utfordrer til årets unge spiller i 2016. Molde kommer til å få mye glede av duoen Hestad/Aursnes på midtbanen i årene som kommer.

 

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Rafik Zekhnini (18) – Odd

Vingen høstet lovord fra hele Europa etter prestasjonen mot Borussia Dortmund i Europaliga-kvalifiseringen i fjor. Det finnes nok flere storklubber som holder øye med den tekniske 98-modellen. Han fikk også i fjor plass på Guardians topp 50 av spillere som er født i 1998. 5 kamper fra start og 6 innhopp i fjorårets Tippeliga ble fasit, men det antallet kan fort fordoble seg i år. Med sin hurtighet og teknikk, blir han en av de spillerne vi gleder oss mest til å se i 2016.

 

Birger Solberg Meling (21) – Stabæk

Foto: Stabæk Fotball
Foto: Stabæk Fotball

Rogalendingen ble tidlig fortalt at han var for lav for Viking, og etter opphold i Middlesbrough kom han tilbake til Norge med selvtillit og ekstra muskler. Etter et mislykket treningsopphold med Sandnes Ulf, tok han turen til Stabæk. Meling fikk sitt store gjennombrudd i fjorårets sesong. Han storspilte på venstrebacken hos bronselaget fra Bærum, men hadde også gode kamper på vingen. Dersom han fortsetter utviklingen, kan han fort bli landslagsaktuell på en posisjon det norske landslaget har slitt med etter John Arne Riise. Birger Melings fart, spilleforståelse og gode venstrefot gjør at han blir en underholdende forsvarsspiller å følge med på i 2016.

 

Vi gleder oss til å følge med disse spillerne, samt resten av spillerne i Tippeligaen i det som forhåpentligvis blir en spennende og underholdende sesong.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -