6-målsthriller samt målløst i hovedrunden

177

Helgen startet utmerket med 5-1 til Mönchengladbach over Bremen fredagskveld, lagene som spilte lørdag ettermiddag så også sitt snitt til å bidra til en god fotballdag. Det var flere som gjorde jobben, mens andre gikk glipp av muligheten til å knappe inn på lagene foran.

Ingolstadt – Augsburg 2-1 (0-1)

Etter å ha blitt bortdømt borte mot Dortmund sist, så håpet nok hjemmepublikumet at oppreisningen skulle komme mot Augsburg. Augsburg som ikke hadde tapt i ligaen siden Werder Bremen kom på besøk 8. November. Den trenden så ut til å fortsette med et tidlig mål av Stafylidis etter 14 minutter. Og for et mål av Augsburg-spilleren. Et innlegg blir klarert ut til Stafylidis, som på direkten fyren til, ballen fyker opp i lengste kryss. Det første målet for grekeren i Bundesliga er en pærle med yttersiden. Det tar timen spilt før Ingolstadt klarer å komme «a-poeng» med Augsburg. En corner er bra slått, Ingolstadt vinner duellen i feltet, og foran keeper dukker Matip opp og header ballen i mål. Matip (som jeg hadde på mitt årets lag i vår første podcast) som dermed får sitt andre mål i Bundesliga (det første kom mot Köln) Avgjørelsen kommer fem minutter før ordinær tid. Jan Moravek gjør en dristig takling i eget felt og blir straffet. Augsburgspilleren er på ballen, men vinkelen lurer dommer til å tro at det er en takling bakfra. Dermed blåser dagens dommer straffe til hjemmelaget. Hartmann er sikker fra merket, og med kort tilløp hamrer han ballen midt i mål, Hitz slenger seg til siden. Statistikken viser at det var en fortjent seier, 24 – 7 i avslutninger. Ingolstadt stabilt midt på tabellen, Augsburg enda utsatt til, men ikke håpløst.

Hertha Berlin – Dortmund 0-0 (0-0)

Det ble en typisk toppkamp der kniving om poengene blir hovedingrediensen. Når nummer to og tre på tabellen møtes, så er det effektiviteten som avgjør, den manglet på begge sider idag. Dortmund møtte et hjemmelag som la seg dypt, ikke ulikt Chelsea og Atletico Madrid, og som var farlige på kontringer og dødballer. Hertha sto konsentrert i forsvar, og de få gangene de gule spillerne fikk avsluttet, så var det ingen åpenbar mulighet til å score. Hummels kom nærme på en corner i første omgang, men Jarstein var på plass og fikk slått til ny corner. Hjemmelaget hugger ofte til når Dortmund gir bort en feilpasning i oppbygningen, men der hovedstadslaget ofte har konvertert kontringene i mål, er det kanskje noe manglende besluttsomhet som ødelegger idag. Lagene får hver sin store sjanse i andreomgang. Først skyter Mkhitaryan like utenfor, før Kalou på en ny kontring, også skyter like utenfor. Det ender 0-0, noe begge lag kan si seg fornøyd med.

Schalke – Wolfsburg 3-0 (2-0)

Dortmund nabo, Schalke, tok på sin side innpå de to lagene foran. Grunnet Mönchengladbachs seier igår, så hadde begge lagene behov for poeng. 5 poeng skiller Hertha på tredje til Mainz på syvende, og Wolfsburg kunne blande seg inn her med en seier. Men Schalke viste seg for sterke. Huntelaar setter standarden etter 25 minutter. Wolfburg kommer til avslutning på Fährmann, 2 pasninger og et skudd senere ligger ballen i mål til jubel for for hjemmefansen. Huntelaar får tid og rom, fyrer av fra langt hold, det harde og lave skuddet får ikke Benaglio reddet, og ballen havner i nettet. Kanskje litt tafatt Wolfsburg-keeperen der. Wolfsburg hadde to farlige sjanser tidligere i omgangen, hvor blant annet Caligiuri hadde en ball i metallet, så noe ufortjent var scoringen. 10 minutter senere er det Geis som havner på målscorer-listen. Frispark fra 30-meter. Ballen over muren og ned i hjørnet. Meget godt utført av Geis. Schopf setter rosinen på kransekaken om du vil. Kampen er så godt om avgjort etter 87 minutter, men gledelig blir det uansett når Schopf får en scoring i sin hjemmedebut som Schalke-spiller. Kontringen ender til slutt hos spilleren som ble signeet 7. Januar, han sender ballen lavt i korthjørnet (lave, harde skudd svakheten til Benaglio?) Schalke vinner etetrhvert fortjent 3-0 og fester grep om fjerdeplassen. Wolfsburg nå 6 poeng bak Schalke igjen.

Hannover – Mainz 0-1 (0-1)

Hannover ser mer og mer ut som et nedrykslag. Jairo blir kampens enete målscorer, i en kamp som egentlig er jevnspilt. 53-47 i ballkontroll, 2 skudd på mål hver, men når Hannover sitt forsvar sover, blir det scoring. 8 spillere i eget felt mot 3 Mainz-spillere bør være overkommelig for hjemmelaget, men ballen sniker seg altså inn. T.o.m Zieler kan ikke redde laget sitt fra et nytt tap. Det begynner å bli en del nå, hele 14 (!!!) tap av 20 kamper. Til tross for en jevnspilt kamp, er det Mainz om får sjansene utover målet, blant annet et stolpeskudd mot slutten av kampen. Mainz klamrer seg til håpet om en EL-plass, Hannover sliter helt sist, og trenger sårt en uavgjort mellom Darmstadt og Hoffenheim i morgen, søndag.

Frankfurt – Stuttgart 2-4 (0-2)

Det gikk for seg når lagene på nedre del av tabellen møttes i Frankfurt. 16 – 16 i avslutninger, 1-1 i røde kort, og 2-4 i det som teller aller mest, mål. Det lover godt for kampen allerede fra første stund, når Tyton må varte opp med en habil redning allerede etter 2 minutter. Men det første målet kommer etter 27 minutter. Rupp spiller en smart paning igjennom til Gentner, som akkurat ikke er i offside, han er sikker alene mot keeper og finner nettet. 0-2 kommer etter en corner, Niedermeier vinner duellen på bakre, og på akrobatisk vis får Didavi endt ballen i nettaket fra 2 meter. Får ballen bak seg, men et skorpionspark eller lignende fikser biffen for Stuttgart. Motiverende scoring på overtid av førsteomgang. Kanskje er en scoring tidlig i andreomgang motiverende for Frankfurt også? 52 minutter er gått når Meier er på riktig sted til riktig tid. Tyton redder en heading rett ut i farlig område, og der venter måltyven Meier som sklir ballen i mål. Håpet om comeback varer i drøyt 10 minutter, da putter Stuttgart sitt tredje. Denne gangen er det Gentner som serverer til Niedermeier. Ballen inn er perfekt, flere Stuttgartspillere er der, men det er Niedermeier om knuser alle i luftduellen, ingen sjangse for keeper å redde den knallharde headingen. Et lite håp tennes på nytt når Didavi får sitt andre gule et par minutter etter scoringen, men Frankfurt roter det til for seg selv. Zambrano havner på etterskudd og skubber i ryggen til Artem Kravets som er på vei inn i 16-meteren. Zambrano får også sitt andre gule, i tillegg til at Stuttgart får straffe. Kostic sender keeper feil vei, og setter sikkert 4-1 fordel Stuttgart. Med et kvarter igjen å spille klarer ikke Frankfurt å få en tilbake før på overtid. Huszti får avslutte ballet med en fin volleyscoring på en corner. Hamrer ballen lavt i mål, dog til ingen nytte. 2-4 blir det i Frankfurt, etter en meget underholdende kamp. Stuttgart nå høyt opp på tabellen etter en periode helt nederst. Frankfurt faretruende nær stupet.

Innlegget 6-målsthriller samt målløst i hovedrunden dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com