6. okt. 2016, kl. 21:58: Tabbe av Buffon! Men så fikk Italia hjelp…

225
Gianluigi Buffon har spilt 172 landskamper. Her fra en kamp mot Spania. (Foto: Wikimedia Commons)

Det endte 1-1 i gigantoppgjøret mellom Italia og Spania i VM-kvalifiseringskampen i Torino torsdag kveld.

Spania kjørte det meste av kampen og var spillemessig overlegne, men Italia kom veldig siste 15-20 minuttene og særlig etter at energiske Ciro Immobile kom på banen.

Etter 0-0 til pause gikk det ti minutter av andre omgang før det første målet kom. Etter den dominansen Spania hadde ville alle andre mulige mål vært ventet, bortsett fra det som skjedde.

En lang pasning fra Sergio Busquets mot Vitolo ender med at Gianluigi Buffon ruser utenfor 16-meteren og bommer på ballen – en stygg feil av keeperen som «aldri» gjør feil – og dermed kunne Vitolo sette ballen i tomt bur og 1-0 til Spania.

Men et par ting gjorde at universet likevel var i balanse denne kvelden. Diego Costa burde absolutt vært utvist – med tre episoder som kvalifiserte til gult kort – men slapp unna med ett gult. Først slo han armene i ansiktet på Bonucci i to forskjellige episoder, så sparket han ballen langt avgjårde etter å ha blitt avblåst for offside. Sekunder etter at han slapp unna den siste, etter 67 minutter, ble han byttet ut. Costa, og Spania, var griseheldige som unngikk rødt kort. Svak dømming – rett og slett!

Så var det Sergio Ramos da. Spanias kaptein laget et klønete straffespark i det 82. minutt da han felte Eder. Mållinjedommeren dømte straffesparket, som ut fra reprisene så helt klart ut. Dommer Felix Brych var selv usikker og snakket med sin medhjelper før han pekte på straffemerket, til store protester fra spanjolene.

Daniele de Rossi, i sin landskamp nummer 100 for Italia, scoret sikkert.

Det ble intenste sluttminutter – men det ble 1-1.

Uavgjort var ganske naturlig, skulle men lese på historien. Italia har aldri tapt en VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane, og Spania har ikke tapt en VM-kvalifiseringskamp overhodet siden en kamp mot Danmark i København i 1993.

Gigantmøte i VM-kvalik: “Jeg venter et såret Spania som søker hevn”