Uavgjort på Carrow Road

154

Det regnet «cats and dogs», som man sier i England, da Norwich skulle få besøk av Everton på Carrow Road. Everton var de naturlige favorittene etter en god sesong så langt. De blå lå på en fin 7. plass før oppgjøret, og med en Romelu Lukaku i kalasform var det forventet at de tre poengene skulle bli med scouserne hjem. Dumpekandidaten Norwich lå på 16.plass og har så langt vist at de blir å regne med i nedrykksstriden denne sesongen.

Kampen startet som forventet med at Everton tok kommandoen og allerede etter 15 minutter lå ballen bak Rudd i Norwich buret. Etter en Everton corner endte ballen hos Deolufeu ute på høyrekanten. Den lille magikeren la ballen til rette og med kirurgisk presisjon fant han pannebrasken til nevnte Lukaku som kunne stange inn 0-1. Seks mål har Gerard Deulofeu servert spissen denne sesongen og partnerskapet bare fortsetter å blomstre.

Etter skåringen fortsatte Everton å sette Norwich-forsvaret på prøve. Arouna Konè var gjennom bare tre minutter etter målet, men Rudd avverget. I det 35. minutt landet ballen hos venstreback Leighton Baines som dunket til. Men de kanarigule slapp med skrekken da ballen klasket i stanga. Det sto 0-1 til pause og Everton var det klart beste laget i den første omgangen.

Andre omgang startet med et brak. En corner fra Norwich ble svingt inn og Ryan Bennett var høyest idet han headet ballen forbi en sjanseløs Tim Howard. Forsøket ble reddet på streken men på retur sto Wes Hoolahan og kunne pirke inn utlikningen bare ett minutt inn i andre omgang. 1-1.
Etter  utlikningen dabbet kampen litt av tempomessig. Spillet bølget fram og tilbake men de åpenbare sjansene lot vente på seg. Ikke før det 70. minutt kom neste store mulighet da Cameron Jerome ble servert bare syv meter fra mål. Men den storvokste spissen presterte å blåse ballen over tverrligger og et lettet Everton mannskap kunne sette i gang spillet igjen fra mål i stedet for fra midtstreken.

Det endte til slutt 1-1, noe Norwich fansen bør være fornøyd med i sin jakt på fornyet Premier League kontrakt neste sesong.