Poengdeling på Old Trafford

155

Som fotballfrelst er juletida mer enn harde pakker, familietid og god mat. Fotballelskere gnir seg i nevene og limer seg, med god samvittighet, foran skjermen for å se på Premier League. Nissen har gitt oss mye god fotball så langt, og det skal tilsynelatende ingen ende ta. Vi har sett Southampton kjøre over Arsenal, Tottenham klatre opp på en tredjeplass og målfest i Everton – Stoke. Helt sjukehus med andre ord. Men nå var det altså tid for den kanskje mest interessante kampen jula har å by på: Manchester United fikk besøk av Chelsea på drømmenes teater.
I oppladningen til kampen var det mange faktorer som ga denne kampen en ekstra dimensjon. Van Gaal ser den tynne isen under føttene sine slå sprekker og Chelsea har kvittet seg med Mourinho for å gjøre plass til Guus Hiddink på trenerbenken. To lag som har levd i en såpeopera fra første runde barket sammen i en kamp som var meget viktig for både de røde og de blå.

Allerede to minutter inn i kampen fikk vi den første store sjansen. Juan Mata ladet slegga på hjørnet av seksten og ballen smalt i tverrligger. Så ville Chelsea også være med på leken. To minutter etter Mata-kanonen steg John Terry til værs og stanget ballen mot mål. Dessverre for de blå sto David De Gea i veien og reddet mesterlig. En forrykende start på kampen! Standarden var dermed satt og kampen fortsatte med høyt tempo og to aggressive og angrepsvillige lag.

Stolpetreff nummer to kom i det 15. minutt da Anthony Martial rykket seg elegant forbi Ivanovic på venstrekanten og sendte avgårde en mark-kryper i nærmeste hjørne. Stang ut –  igjen.

De rød tok grep om kampen i førsteomgang og styrte det meste som foregikk. Chelsea på sin side var tydeligvis ute etter kontringene og lot United trille ball. I førsteomgang hadde United 67% ballinnehav og skapte til og med sjanser. Chelsea prøvde seg på noen kontringer, men de store sjansene uteble for Londonerne. Mål skulle det dog ikke bli og lagene tuslet inn i garderoben med 0-0 på tavla. United best, men Chelsea fortsatt med i kampen.

Andreomgangen startet i samme tempo som første, men det var Chelsea som fikk den første sjansen. Hazard gled forbi United forsvaret og ga ballen til Pedro, som banket til, De Gea måtte i aksjon og reddet mesterlig. Azpilicueta fulgte opp på returen og igjen var De Gea på pletten. Nydelig av spanjolen!
Kor tid etter skjedde det i andre enden. Herrera fikk servert et Martial-innlegg og styrte ballen på mål fra tre meter, men der sto plutselig Cortouis og fikk ballen unna. To store keeperprestasjoner.

Nemanja Matic og Wayne Rooney skulle få hver sin store sjanse, men begge forsøkene endte på tribunen og kampen ebbet ut med 0-0 og poengdeling. Vi fikk ikke se noen mål, men vi fikk se noen utrolige redninger. United så ut til å endelig ha kommet ut av skallet og viste at det bor noen offensive krefter i laget. Chelsea på sin side er nok fornøyd med uavgjort på Old Trafford og har begynt klatringen på tabellen etter Hiddinks ankomst.