Kamprapport: Manchester City-West Ham

130

Når West Ham fans fikk se terminlisten før sesongen startet, var det høyst sannsynlig ikke mange som hadde sett for seg at klubben i deres hjerte skulle stå med full pott, på de tre første bortekampene. Vanligvis ville man ikke hevet øyebrynene nevneverdig etter tre seire på rad og på bortebane av West Ham. Det er imidlertid grunn til å holde et våkent øye med West Ham inneværende sesong, ledet av den karismatiske og litt utradisjonelle rockeren fra Kroatia; Slaven Bilic. På sesongens tre første bortekamper har London klubben i tur og orden nedsablet Arsenal, Liverpool og Manchester City. Og det med en målforskjell på 7-1. Anført av hærføreren Winston Reid i midtforsvaret og en briljant Dimitri Payet på topp har storklubbene fått føle the Hammers vrede og ødeleggelse av på papiret tre ganske sikre poeng. Sist gang West Ham vant tre bortekamper på rad var i 2007. Da var det Wigan, Manchester United og Birmingham som gikk på en smell.

På lørdag ble som sagt Manchester City det tredje laget fra den «mytiske» (i gamle dager) topp fire grupperingen stående igjen med null poeng da dommer Robert Madley blåste av kampen. Kort oppsummert gikk West Ham opp til 0-2 før City reduserte like før pause. De siste 45 minuttene ble bortelaget nærmest beleiret og hjemmelaget var fryktelig nære å utligne flere ganger. Rett og slett fascinerende at City ikke klarte å sette ballen i mål bak Adrian mer enn en gang. Med det klatret West Ham opp i ryggen på Manchester United og etter seks kamper er spilt står Bilic sine menn med meget godkjente 12 poeng.

Et noe redusert Manchester City tok i mot West Ham til lørdagens kveldskamp. Hjemmelaget hadde kaptein Kompany ute med skade, i tillegg var Nasri, Zabaleta, Clichy og Delph ute med skader. På benken satt også en småskadet David Silva. Hadde han vært på banen er jeg ikke sikker på om sluttresultatet hadde blitt slik det nå ble.

Det gikk ikke mange minutter før West Ham sjokkerte store deler av Etihad. To minutter før Victor Moses sendte gjestene i ledelsen hadde Fernandinho vært fremme på en corner. Som har vært tilfellet de fleste gangene West Ham har gjort mål i høst var det Payet som var nestsist på ballen. Resten ordnet Moses på egenhånd ved å avansere noe meter mot mål før han brenner til og Hart er sjanseløs når ballen går inn helt ved stolperoten. Nigerianerens første mål i West Ham trøya var et faktum.

Tre minutter senere skal det stå 1-1 men Aguero klarer på besynderlig vis å ekspedere ballen utenfor på åpent mål fra 16-17 meter. Det skulle vise seg å være en av mange avslutninger som ikke overlistet Adrian. Samme mann bommer så regelrett på ballen fra rundt 7 meter noen minutter senere. En sjanse Aguero vanligvis setter sikkert i mål.

Så var det tid for nok et West Ham mål som sendte sjokkbølger gjennom stadion. En corner ender til slutt ender ballen hos Diafra Sakho som kriger ballen i mål.

Hjemmelaget får til slutt ballen i mål og det var Citys dyreste kjøp gjennom tidene som resuserte for City like før pause. Kevin De Bruyne blir spilt fri av Aguero og fra 17-18 meter velger han samme løsning som Moses og banker ballen i mål nede ved stolperota.

I pausen bytter Pellegrini ut Mangala og setter innpå Demichelis og vi blir vitne til at City spiller Powerplay ut omgangen uten å få hull på byllen. Spesielt Toure har flere gode sjanser han misbruker og kampen ebber ut med nok en West Ham seier på bortebane.