Aalesund med sesongens første seier etter omstridt straffespark

212

(Aalesund – Start 3-2) Tangotrøyene hadde igjen store defensive problemer, men etter tre mål av Hólmbert Friðjónsson og et omstridt straffespark tok Aalesund sesongens første seier. Dommer Ola Hobberstad Nilsen mener selv det skulle vært delt ut rødt kort etter situasjonen som ledet til straffesparket.

Ikke siden 1998 har et lag overlevd på øverste nivå uten seier etter de ti første serierundene. Selv maskotene til Aalesund virket til å være preget av situasjonen klubben befinner seg i. Null seiere etter 10 spilte runder var faktum for både Aalesund og Start i det som skulle bli en nervepirrende kamp på Color Line stadion.

Det skjedde ikke mye det første kvarteret, men så skulle det komme tre mål på tre minutter. Først fikk Espen Børufsen som ikke har startet en kamp for Start på hele 752 dager kommet seg fri på venstrekanten og slått lavt inn i boks. Aalesunds forsvar hang ikke med og Mathias Bringaker fikk stå helt alene og satte ballen bak Aalesunds Gudmund Kongshavn. Men, som tidligere denne sesongen slo Aalesund tilbake umiddelbart. Holmbert Friðjónsson fikk fra bakre stolpe stanget inn hjørnesparket til Niklas Castro. Bare minuttet etter kommer Start igjen på venstresiden. Kristoffer Tønnesen slo lavt inn i boks, Shaquill Sno klarerte, men ballen traff tverrliggeren, spratt ut i boks og ingen av Aalesunds forsvarere fikk avverget. Dermed fikk en umarkert Eirik Schulze dunket ballen inn bak Aalesunds sisteskanse. Få minutter senere skulle nok en forsvars-glipp gi Start en gylden mulighet. Jonas Grønner og Daníel Leó Grétarsson ble ikke enige og Steffen Lie Skålevik fikk med seg ballen, stormet mot mål, men satte ballen rett på Kongshavn som også fikk snappet opp returen fra Skålevik.

Omstridt straffespark

Etter pause satte Aalesund i et mye større trøkk enn det de gjorde i første omgang. Det ble skapt flere halvsjanser, men det ble bare nesten. Tangotrøyene jaget etter en utligning og på kontroversielt vis skulle de lykkes. I det 60. minutt gikk Niklas Castro i bakken etter en duell med Erik Wichne som ikke så ut til å ikke være i nærheten av Castro, men Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket. Tidligere Viking-keeper Amund Wichne gikk riktig vei, men nådde ikke opp på det harde skuddet til Holmbert Friðjónsson.

– Når jeg ser situasjonen om igjen så tenker jeg at jeg gjerne skulle hatt den vinkelen kameraet som kameraet filmer fra og gjerne i sakte film sier Hobberstad Nilsen i et intervju etter kampen med Eurosport. Spilleren (Niklas Castro) har gult kort fra før av og da skulle det jo vært rødt kort fortsetter en ærlig Hobberstad Nilsen.

Det så ut til å kunne bli poengdeling mellom lagene som til nå ikke hadde vunnet en eneste eliteseriekamp i 2020, men slik skulle det ikke bli. Niklas Castro slo en perfekt lobb gjennom til Holmbert Friðjónsson som fikk headet inn sitt tredje mål for kvelden og avgjorde kampen som hat-trick-helt.

– Jeg er bare ufattelig lykkelig for at vi endelig vinner en kamp! Vi har hatt det vanskelig, men vi har stått samlet og vi har aldri rettet pekefingrene mot hverandre, klaget eller kommet med unnskyldninger sier keeper Gudmund Kongshavn til Fotballnerd.no etter kampen. Aalesunds sisteskanse hadde flere vitale inngripender underveis i kampen. – Holmbert er helt rå. Å ha scoret åtte mål allerede er helt ellevilt. Vi er sjeleglad for at vi har han på laget avslutter Kongshavn.

Start fikk en stor mulighet på tampen, men headingen fra Kevin Kabran gikk i bakken og over mål. Dermed tok Aalesund sin første seier i år, mens Start fortsatt står uten seier etter elleve spilte serierunder. Begge lag står nå med kun seks poeng hver.