Aalesund-talent lånes til Raufoss

194
Markus Seehusen Karlsbakk under kampen mellom Mjøndalen og Aalesund i 2020. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Raufoss låner Aalesunds Markus Seehusen Karlsbakk. Utlånsavtalen varer ut 2021-sesongen.

20-åringen har vært i AaFK siden 2014, men har tilbrakt første halvdel av 2020 på lån i Hødd. Grunnet pandemien fikk midtbanespilleren ikke spilt noen offisielle kamper for klubben. I juni 2020 kom Karlsbakk tilbake til Aalesund, og var på banen 19 kamper i Eliteserien forrige sesong.

– Vi ville hatt bruk for ham i år også, men velger å innfri Markus sitt ønske som en investering i framtida. I tillegg skal man ikke undervurdere effekten av å flytte ut av byen og stå på egne bein en periode, det ligger mye modning i det også, sier Aalesunds sportslige leder Bjørn Erik Melland til klubbens hjemmeside.

Les også: – Sitter med en liten klump i magen

- Annonse -

Melland utdyper at spilletid er en viktig faktor, samt at mulighetene for utvikling er gode i Raufoss.

– Markus har kommet til en fase i karrieren hvor han trenger å spille mange kamper på høyest mulig nivå, helg etter helg. Når Raufoss kom på banen var det noe Markus syntes var veldig spennende. Raufoss er en flott klubb med flinke trenere som har bidratt i utvikling av mange spillere til Eliteserien de siste årene, som blant annet vår egen Parfait Bizoza og Moldes Emil Breivik. I tillegg har Raufoss en spillestil som ikke er ulik vår, noe som også er viktig for et verdifullt utlån, sier han.

Les også: Norge møter Hellas i treningskamp

Karlsbakk er enig i at spilletid er viktig. Han er fornøyd med at utlånet er i boks.

– Jeg tror et utlån blir bra for både meg og AaFK. Jeg har kontrakt ut 2023, og AaFKs plan er at jeg skal tilbake hit. De har vist at de har troa på meg. Nå blir det viktigste å få mye spilletid, og det håper jeg å få i Raufoss, siteres han.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -