Adem Güven sendte Kongsvinger et steg nærmere Tippeligaen, vant 2-0 i Sandnes

249

Adem Güven spilte hovedrollen i dagens kamp da Kongsvinger spilte borte mot Sandnes Ulf i kvalifiseringskamp for plass i Tippeligaen.

Hjemmelagets spiller, Jørgen Olsen Øveraas, gjorde en stor miss da han headet tilbake til sin egen keeper, han feilberegnet og ballen havnet hos Güven. Güven kom alene med keeper og gjorde ingen feil, scoret og bortelaget fikk en god start på kampen. Da var det spilt 9 min.

Rett før pause, ropes det på straffe for hjemmelaget når Eriksen går i bakken, men kampens dommer, Rohit Saggi, mener at Suslov hos Kongsvinger er på ballen.

De første 45 min av kampen er svært sjansefattige og det står 1-0 til Kongsvinger ved pause.

Gjestene fikk en stor mulighet til å øke ledelsen etter 71 min når Pinto kommer alene med Sahgren, men avslutningen er svak og keeper redder.

Kvarteret før slutt, kunne det fort blitt en utligning da Eirik Schulze fikk en dobbelmulighet: Første forsøk endte i en forsvarer, og returen satte han over tverrliggeren fra kloss hold!

Güven fastsettet sluttresultatet til 2-0 rett før sluttsignalet med et godt skudd etter en flott kontring av gjestene.

– En utrolig deilig følelse! Nå er vi et steg nærmere Tippeligaen og det var en fullt fortjent seier, sier en svært lykkelig Adem Güven til Fotballnerd.no

Dette betyr at Kongsvinger en klar for en ny kvalikkamp mot vinneren av Jerv-Mjøndalen, en kamp som ble stoppet etter 45 min grunnet mye overvann og dårlig vær i Grimstad, og kampen fortsetter etter landslagspausen blir det opplyst fra NFF.

Sandnes Ulfs lag: Sahlgren, Øveraas, Nielsen, Geertsen, Vevatne, Thorsteinsson, Schulze, Raskaj, Skjølsvik, Eriksen, Engblom

Benyttede reserver: Sola, Nisja, Zajic

Gule kort: Thorsteinsson, Raskaj,

Kongsvinger: Fredrikson, Pålerud, Richardsen, Ovlien, Suslov, Ellingsen, Holter, Pinto, Røyrane, Güven, Maikel

Benyttede reserver: Niang, Vennberg, Nystuen

Gule kort: Fredrikson, Richardsen, Maikel, Vennberg