AEK, Ajax og Bern er klare for Champions League

302
Med sine to scoringer sendte Guillaume Harau Young Boys til gruppespillet. Bilde: Wikimedia.

Greske AEK Athen, nederlandske Ajax Amsterdam og sveitsiske Young Boys Bern har kvalifisert seg til Champions League. I returkampene i playoffs forsvarte AEK og Ajax ledelsene de hadde etter de første kampene. Bern lå under, men snudde kampen mot Dinamo Zagreb.

Dynamo Kiev – Ajax Amsterdam 0-0 (1-3 sammenlagt)

Dynamo hadde kampens første mulighet etter fem minutter, men deretter tok Ajax styringen. Dusan Tadic og Klaas-Jan Huntelaar hadde to store sjanser hver. Tadic traff stolpen, og det var det nærmeste Ajax skulle komme en scoring. Ajax kom også til sjanser i andre omgang, men særlig Huntelaar spilte en uheldig kamp. Til tross for mange sjanser endte kampen 0-0. Resultatet var nok for Ajax til å nå gruppespill i Champions League.

AEK Athen – MOL Vidi FC 1-1 (3-2 sammenlagt)

Det skjedde lite i første omgang, kun Danko Lazovic ble farlig med et frispark. Etter pausen konverterte Petros Mantalos et straffespark og sendte hjemmelaget i ledelsen. Loic Nego utlignet kort tid senere. De siste ti minuttene spilte gjestene i overtall etter Helder Lopes’ utvisning, men klarte ikke å utnytte overtallet til flere scoringer.

Dinamo Zagreb – Young Boys Bern 1-2 (2-3 sammenlagt)

Young Boys Bern har for første gang kvalifisert seg til gruppespillet i Champions League. Det var dog kroatene som fikk en god start: Izet Hajrovic sendte vertene i føringen etter kun seks minutter. Bern klarte først etter pausen å true Zagrebs ledelse. Guillauma Hoarau scoret først etter både i det 64. (straffe) og 66. minutt, og sikret Bern seieren.