Aguero og City knuste Newcastle

770

Manchester City hadde to strake tap i ligaen og Sergio Aguero hadde kun scoret et mål denne sesongen. Så kom Newcastle på besøk.

Newcastle holdt regjerende seriemester Chelsea til 2-2 forrige helg og ville fortsette der de slapp denne fine lørdagen. En noe treg start etterfulgt av mye slurv og sløvhet hos begge lag skulle være hva vi fikk se i starten av kampen, men så løftet Newcastle seg opp betraktelig. Etter 17 minutter kom unge Kevin Mbabu seg fri på sin venstrekant, rykket forbi Zabaleta, sendte kula videre til Georginio Wijnaldum som med utsiden av høyrefoten fant en umarkert Aleksandar Mitrovic inne i feltet og med det var gjestene i ledelsen.

Newcastle fortsatte å presse på etter scoringen og fikk en scoring feilaktig annulert for offside kort tid etter 1-0 scoringen, dette skulle vise seg å være skjebnesvangert. For selv om gjestene fortsatte å yppe seg og viste årsbeste skulle ikke ledelsen vare. Snaut fem minutter før pause viste David Silva litt spansk magi på kanten av 16-meteren før han fant en umarkert Fernandinho på bakerste stolpe som headet inn til Sergio Aguero, dermed gikk lagene til pause på 1-1.

Ustoppelige Aguero

I pausen hadde hjemmelaget gjort et bytte. Jesus Navas kom inn for Raheem Sterling som hadde en svært dårlig dag på jobben. Det tok tok nærmest kun tre minutter før Aguero var i gang igjen. David Silva var nok en gang arkitekten og herfra og ut så ikke hjemmelaget seg tilbake.

Aguero økte først til 3-1, før Kevin De Bruyne la på til 4-1 med en flott scoring. Men så var det tid for Argentinsk magi. Sergio Aguero økte til både 5 og 6-1 før Manuel Pellegrini tok av måltyven etter 66.minutter og satte inn Wilfried Bony.

Grei skuring

Manchester City fortsatte å kontrollere kampen og skapte flere sjanser selv om Aguero var blitt byttet ut.

Både Bony og De Bruyne fikk muligheten til øke ledelsen til hjemmelaget, men maktet ikke å overliste Tim Krul. Manchester City kontrollerte sikkert inn alle de tre poengene som ble værende på Etihad stadium.

En skulle nesten tro de to lagene hadde hatt helt identisk pauseprat: «Gjør det stikk motsatte av hva dere gjorde i første omgang.»