Ajax sjokkerte Real Madrid.

308

Real Madrid vant 2-1 i Amsterdam og hadde et svært godt utgangspunkt foran hjemmemøtet i Madrid. Svært få levnet Ajax noen sjanse til å vinne på Santiago Bernabeu mot vinnerne av turneringen de siste 3 sesongene. Ajax ville det annerledes og Real Madrid  ble knust 4-1 på hjemmebane.

Ajax sjokkerte på Santiago Bernabeu. Allerede etter 7 minutter var gjestene fra Amsterdam i teten etter scoring av Ziyech på en herlig kontring og et perfekt fremspill av Tadic. Etter 18 minutter legger Tadic til rette med et perfekt gjennomspill til Neres, som avslutter perfekt. 2-0. Dette blir pauseresultatet. Real Madrid måtte foreta to bytter i første omgang da både Lucas Vazquez og Vinicius Junior måtte ut med skade.

Andre omgang startet med et noe mer førende hjemmelag, men Ajax var alltid farlig på kontringer og skapte mange sjanser. Etter 62 minutter gjorde servitør Tadic målet selv. En perle av en scoring helt i krysset etter en god kontring av Ajax. Det ble en lang pause med VAR fordi det kunne se ut som om ballen var ute på Ajax’ dødlinje. Det var der kontringen startet. Bildene viste at hele ballen ikke var ute. Etter 70 minutter skapte Asensio litt spenning og reduserte til 1-3. Den varte ikke lenge for to minutter etter satt 4-1 på et frispark fra Schoene. Fra veldig skrått hold skrur han den opp i motsatt kryss. Courtois tar et skritt ut og blir dermed satt ut av spill.

Ajax viste oss at de har et meget sterkt lag, de er uredde, teknisk gode og i stand til å skape mange målsjanser på en bane de aller fleste har dårlig minner fra. Meget sterk prestasjon av de gamle storlaget. Real Madrid derimot er bare en skygge av seg selv. Det er mange store stjerner som ikke presterer i nærheten av de nivået de har vært på tidligere. I tillegg er de svært lite farlige foran motstanders mål. Det blir spennende å følge mediene i Spania fremover nå som Real Madrid er ute av Copa del Rey og Champions League og hele 12 poeng etter Barcelona i serien. Sannsynligheten for en tittel denne sesongen er bare teoretisk.