Ajax-spiller har våknet fra koma

582
Ajax logo

Etter 13 måneder har Ajax-spilleren Abdelhak Nouri våknet fra koma. 21-åringen hadde kollapset under en treningskamp mot Werder Bremen i fjor sommer.

Hjertet til Nouri stoppet under treningskampen i Østerrike. Spilleren ble fraktet til sykehus med helikopter, og legene klarte å berge livet hans. Legene la ham deretter i kunstig koma. På grunn av manglende oksygentilførsel til hjernen under hendelsen har Nouris hjerne fått varige skader.

Broren til Abdelhak, Abderrahim Nouri, har nå sagt til tv-kanalen NOS at brorens tilstand har bedret seg og at spilleren har våknet fra koma tidlig i august.

– Hans nevrologiske tilstand er forbedret, men fysisk er det veldig tungt. Han kan bare bevege på hodet, men er i stand til å kommunisere.

- Annonse -

Ifølge Abderrahim kan Abdelhak ikke bevege på kroppen, men beveger på øyebrynene og munnen når han blir oppfordret til det.

Ajax innrømmet i juni at Nouri ikke fikk førstehjelpet han trengte på banen. Fokuset ble lagt på å åpne luftveiene, og hjertestansen ble oppdaget for sent. Derfor ble også hjertestarteren brukt for sent.

Nouri bor for tiden på et pleiehjem og får ofte besøk av familien.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -