Akershus 4.div; Raumnes & Årnes fornyet 4.div. kontrakten etter 2-0 mot Kløfta.

392

Raumnes & Årnes møtte Kløfta til en meget viktig kamp for begge lagene, siden begge kan i teorien oppleve å rykke ned, spesielt med tap i denne duellen. Før denne nestsiste serierunden, ser det ut for at det er fire lag som rykker ned fra 3.div til 4.div, noe som igjen betyr at det er fire lag som må ta veien ned til 5.div. Rælingen er laget som lå på 9.plass i divisjonen foran denne runden, og ville isåfall møtt vinneren av 5.div i kvalifisering til en plass i 4.divisjon 2017-sesongen.

Raumnes & Årnes måtte unnvære flere av sentrale spillere før møtet med Kløfta grunnet karantener, bl.a toppscoreren Nicklas Dale Sramek og kapteinen, Mads Elvethun Hansen.

Dette var kampen ingen av lagene hadde råd å tape, en typisk «6-poengs-kamp». Hjemmelaget åpner best og etter 3 spilte minutter, sender Tor-Martin Heglum et innlegg foran mål, men ingen av hans medspillere er der for å tuppe ballen i mål, en god sjanse i åpningsminuttene av kampen!

8 minutter er gått når nevnte Heglum finner Fredrik Autio, men Fredrik skyter i en forsvarer og det ender med en corner, som blir resultatløs.

Mye nerve i kampen, men det er hjemmelaget som vil mest. Men Kløfta er ikke helt ufarlige, og etter 23 min, så får Kushtrim Bujupi en stor målsjanse etter innlegg fra venstrekanten, keeper Joakim Patrix Foureaux avverger men feller Bujupi i duellen, får gult kort og Kløfta får straffe! En riktig bedømmelse av kveldens dommer, Tom Kenneth Sandvold, fra Hauerseter.

Men Kløfta får ikke uttelling på straffen siden keeper Foureaux redder mesterlig og hjemmelaget puster lettet ut, det står fortsatt 0-0 i kampen.

Fredrik Autio prøver skuddfoten etter 35 min, men keeper Fredrik Hauffen hos Kløfta slår til corner.

Hjemmelaget er på hugget og skaper flere gode sjanser, og etter 37 min skal de endelig få uttelling. Sebastian Thøger-Andresen får testet skuddfoten fra ca 16 meter og keeper Hauffen får en hånd på ballen, men klarer ikke å avverge skuddforsøket, ballen går i mål og Raumnes & Årnes tar en velfortjent ledelse 1-0. Hjemmelaget får ytterligere gode muligheter til å øke ledelsen, men lagene går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

2 minutter ut i 2.omg, får Autio en god mulighet, men sender avgårde et dårlig skudd som går godt utenfor mål. Litt senere får Lasse Holum Hansen muligheten for hjemmelaget, men hans skudd, redder keeper Hauffen. Så er det Heglum som får sjansen til å doble ledelsen, men på nytt avklarer Kløftas keeper skuddforsøket. Rett etterpå er det Øyvind Hofsrud som får en gyllen mulighet, men han klarer å skyte utenfor på denne store sjansen for hjemmelaget.

Så er det tid for ytterligere jubel når Fredrik Autio forserer på høyresiden, på 16-meteren og får lagt inn, og der dukker målscoreren fra 1.omgang opp, og Sebastian Thøger-Andresen header ballen over keeper og i mål, og det står 2-0 til hjemmelaget, til stor jubel blant publikum. Da er det spilt 56 min.

Tre minutter senere, får Ole Fredrik Fjeldet Westheim sendt en pasning til toppscoreren, Adam Olsen, som får sendt avgårde et skudd, men Foureaux avverger til corner. Bra redning og et bra skuddforsøk!

72 min i kampen, treffer Fredrik Autio tverrliggeren med et skudd, og minuttet etter, er det Heglum som får en ny skuddmulighet, men skyter over mål, stor sjanse!

Bujupi hos gjestene prøver et skudd, men rett på keeper som redder lett.

Flere sjanser blir det ikke og kampen ender med 2-0 til Raumnes & Årnes, som endelig kan juble over fornyet 4.div kontrakt før bortemøtet mot Fet i siste serierunde. Kløfta møter Skedsmo 2 hjemme på Kløfta, der bortelaget kjemper selv for å overleve i divisjonen, ingen enkelt oppgave for Kløfta!

fotballnerd.no fikk en kommentar fra hjemmelagets trener, Trond Johnny Lien, etter kampen: » Ingen tvil om hvor seieren ville havne, vi burde vel ha scoret fire mål til i kampen.  Godt med en seier igjen! Det var mye nerver i kampen! Jeg synes vi gjorde en meget god kamp, fikk satt de to målene, det er alltid farlig når en har så mange sjanser og ikke får omsatt de i mål. Det preger kampen når så mye står på spill. Vi var klart best i 1.omg, skulle hatt et par mål til de første 45 min. I 2.omg kontrollerer vi kampen og vinner fullt fortjent. Gutta gjør en kjempeinnsats på linja bak, setter mange i offsidefella. Vår keeper redder straffen, som også var viktig i kampen, en keeper som ikke har muligheten til å spille mange kamper for oss grunnet jobben, men fikk sjansen og muligheten nå og gjorde det meget bra», avslutter Lien til fotballnerds representant, Høviskeland.

Raumnes & Årnes start-11èr: Joakim Patrix Foureaux, Fredrik Autio, Kenneth Stokkebryn Jensen, Tor-Martin Heglum, Robin Rognerud, Sebastian Thøger-Andresen, Eivind Solhaug, Patrick Elvethun Hansen (kaptein), Øyvind Hofsrud, Lasse Holum Hansen, Zhiar Sorchi. Benyttede reserver: Ingen

Kløftas start-11èr: Fredrik Hauffen, Martin Eilertsen, Eivind Damstuen (kaptein), Ole Fredrik Fjeldet Westheim, Hawar Saleh, Kaka Nakeshbandi, Adam Olsen, Kushtrim Bujupi, Sondre Haugen, Sarken Saleh, Magnus P Hovde. Benyttede reserver: Stian Martinsen, Lars Westheim, Marius Stang Normann