Alan Shearer: «Fotball kan drepe oss!»

478

Alan Shearer var en nådeløs goalgetter i sin karriere og headinger var hans spesialitet, med 45 fulltreffer (nummer to i Premier League bak fyrtårn Peter Crouch).
Nå frykter han at han kommer til å betale dyrt for mange år som toppspiller.

«Jeg har elendig minne: aner ikke om det er for jeg ikke lytter, men sånt er det og jeg ville ta noen tester – sa Shearer til BBC i en dokumentar det delikate emnet – «De var nervepirrende: som fotballspiller forventer du å slite med kneer, ankler og ryggen. Jeg har aldri tenkt jeg kunne få hjerneskader».
Hjernerystelser er stor helserisiko i kampsport og har kommet inn på fokus relativt nylig i amerikansk fotball, ishockey og til og med i pro-wrestling. ’Vår’ fotball var derimot ikke høy på lista.
«For hvert eneste mål jeg scoret med hodet, traff jeg ballen tusen ganger i trening – fortsetter han – Kan man bevise forbindelsen mellom faktorene, kan dette ha stygge konsekvenser».

Ingen bryr seg om oss etterpå

Ifølge Daily Mirror finnes det 375 eks-spillere i England som lider av demens og av andre mentale patologier.
«Man har vel ikke undersøkt saken i det hele tatt – anklager Shearer – Fotballmyndighetene har hittil vært uvillige til å ta ansvar: de har feiet problemet under teppet og det er ikke positivt. De må sørge for eldre spillere som er alvorlig syke og de må jo slutte å kaste dem vek som søppel».
Sterke ord av Shearer, som er redd for seg selv og for kollegaer, tidlige og fremtidige.

«Fotball er et fantastisk spill, men den er også tøff – oppsummerer Premier League tidenes toppscorer – Vi må passe på at den ikke blir dødelig».

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -