Sveits får en greit start på mesterskapet

366

Bildet: Marca.es. Brødrene Xhaka på hvert sitt landslag.

En greit start på mesterskapet for Sveits. Ikke mer enn det. Ingen stor kamp, men 3 poeng og det er det viktigste i en åpningskamp i et mesterskap.

Albania – Sveits 0-1. Scoring:  Shär (5)
Stade Bollaert-Delelis, Lens 11/6 kl. 15.00

Albania (4-3-3): Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Abrashi, Kukeli, Xhaka – Roshi, Sadiku, Lenjani
Sveits (4-3-3): Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez – Behrami, Dzemaili, Xhaka – Shaqiri, Seferovic, Mehmedi
Dommer: Carlos Velasco Carballo

Drømmeåpning på kampen for Sveits. En dårlig involvering av keeper Berisha på en corner for Sveits etter 5 minutter. Berisha skal ut å bokse, men før han når ballen er Schär der med hodet og stanger ballen i mål. Heading var pen nok, men vi må si at det var veldig svakt keeperspill. Samme mann får et et helt feilaktig gult kort mot seg etter 13 minutter. En helt perfekt sklitakling, først på ballen og ut til innkast. Repriser viste at dette var helt feil – det skulle ikke vært frispark heller.
Kort ble det også til Albanias kaptein Cana litt senere. En stygg og unødvendig takling, midt på banen.
Etter 31 minutter får vi se et glimrende angrep av Albania og en flott stikker gjennom til Djourou som kommer alene med Sommer i målet til Sveits. Bare en glitrende benparade hindret utligning for Albania. Rett etter denne hendelsen er Cana i fokus igjen. Hands (med vilje) i følge dommeren. Rett utenfor egen 16-meter. Nok et gult kort til kapteinen som da må forlate banen. Det blir frispark fra 17-18 meter for Sveits og Blerim Džemaili. Han banker ballen i knallhardt i stangen, men den går rett ut igjen. Samme mann som forøvrig viste seg fra en bra side i dagens kamp fikk et par minutter senere et strålende innlegg fra Lichtsteiner som han smeller til på volley, så vidt utenfor.
Det er ingen tvil om at første omgangen var Sveits det beste laget og ledelsen var fortjent. Med unntak av en stor sjanse, har ikke Albania klart å virke så veldig farlig.

Andre omgang ble som forventet når man spiller 10 mot 11. Sveits styrte kampen, og hadde det lille som var av sjanser. Første halvdel av omgangen var relativt sjansefattig. Første virkelig store mulighet kom etter 68 minutter. Et flott gjennomspill til Seferovic, men Berisha er i veien med en glimrende redning. Albania fikk en kjempestor mulighet helt på slutten, og nok en gang ble de reddet av en god Sommer.

Kampen ender 1-0 til Sveits, som med det har fått en god start på EM rent poengmessig. Men det må sies at 1-0 mot Albania med 10 mann i over en omgang, det skremmer ingen. Det er nok trolig at Albania er et av de svakeste lagene i dette mesterskapet. Sveits må nok heve seg en del. I forhold til det vi så fra Romania i går mot Frankrike, så bør nok Sveits prestere på et høyere nivå om de skal ta Romania.