Alexis Sanchez lekte seg med West Ham

254

Arsenal kom seg gjennom hele november uten å tape. Måneden de har har hatt mye problemer med tidligere sesonger. I kveldens kamp fortsatte de den gode høsten sin, i en kamp de kjørte over West Ham United som har slitt så langt denne sesongen. Arsenal har virkelig spilt seg selv inn i gullkampen denne sesongen. Kan de endelig klare det?

Arsenal startet kampen best mot et West Ham som virkelig var på hælene. Venstre siden til Arsenal ble brukt mye, og Nacho Monreal kom til flere gode innlegg de første minuttene. Heldigvis for West Ham endte ingen av innleggene i mål. Etter 17 minutter er stopperen Laurent Koscielny fryktelig nære ved å sende bortelaget i føringen når han nesten får satt en tå på ballen etter et hjørnespark. Stopperen hadde imidlertid et par skonumre for små sko på seg i kveldens kamp.

Etter 24 minutter kommer Alexis Sanchez med et fenomenalt forarbeid. Chileneren lurer Winston Reid, og finner Mesut Özil foran et åpent mål. Tyskeren er sikker som banken, og sender Arsenal opp i en 1-0 ledelse på London Stadium. Etter 36 minutter er Sanchez veldig nære ved å sette inn 2-0 når han fosser fremover og runder keeper. Sanchez er uheldigvis i ubalanse og får aldri avsluttet. Det står 0-1 til pause i London.

Mesut Özil og Alexis Sanchez feirer 1-0 scoringen.

Theo Walcott header like over målet etter et frispark fra Özil etter 49 minutter. Arsenal har de absolutt største sjansene. Men etter drøye 50 minutter får West Ham en dobbeltsjanse. Først med et farlig innlegg fra Lanzini, men der en god Arsenal-kaptein i Laurent Koscielny får klarert på mesterlig vis. Deretter skyte unggutten Ashley Fletcher fra 17 meters hold. Skuddet til den unge engelskmannen går like utenfor buret til Petr Cech.

Etter 72 minutter viser Alexis Sanchez igjen fram sin magi. Mustafi spiller ballen frem til Sanchez som gjør det aller meste på egen hånd. Han vender opp og runder to West Ham spillere før han banker ballen i lengste hjørne fra en ganske skrå vinkel. Det kan stilles spørsmålstegn ved keeperspillet til Randolph, men all ære til Sanchez som finner den åpningen.

Alexis Sanchez scoret hele 3 ganger, og gav en en målgivende. Banens beste. Bildet er hentet fra: The Telegraph
BANENS BESTE: Alexis Sanchez scoret hele 3 ganger, og gav en en målgivende. Bildet er hentet fra: The Telegraph.

80 minutter spilt når Sanchez igjen får ballen i farlig område. Rundt 16 meter velger Alexis Sanchez å skyte. Det var et lurt valg av Arsenal-spissen som sender ballen helt ned i hjørne og ut av rekkevidden til en Randolph som ligger langflat etter ballen. 3-0 til bortelaget på London Stadium.

Deretter renner målene inn. Først et frispark fra Dimitri Payet som havner i tverrliggeren. På returen står Andy Carroll helt alene, som stanger inn en redusering for «The Hammers» etter 82 minutter. 84 minutter spilt når Özil finner Alex Oxlade-Chamberlain som får både tid å rom, og curler ballen vakkert i mål fra 18 meter. 4-1 til Arsenal. Og 2 minutter senere viser Sanchez frem sin magi nok en gang når han blir spilt gjennom av Oxlade-Chamberlain. Først finter han ut Randolph med en skuddfinte, før han på vakkert vis chipper ballen i mål til 5-1 som også blir sluttresultatet på London Stadium. En mesterlig prestasjon av Alexis Sanchez og Arsenal.