Allsvenskan:- Dahlin klar for Malmö FF

328
Retur til MFF: Johan Dahlin er klar for de svenske seriemestrene Malmö FF. Foto: Wikipedia

Johan Dahlin er klar for Malmö FF, og vil bli presentert innen kort tid hos de regjerende svenske mestrene.

Malmö FF skal etter det Sport Espressen forstår ha kommet til enighet med Johan Dahlin. Malmö FF betaler mer enn 3,5 millioner norske kroner til den danske Superliga-klubben Midtjylland – en sum som fort kan stige til opp til fire millioner kroner, avhengig av hvordan Malmö gjør det ute i Europa denne sesongen.

Johan Dahlin ble hentet i 2009 fra Oslo-klubben Lyn. I løpet av sin tid i Malmö var han med på å vinne to seriegull med Malmö, hvor han også fikk 104 kamper for klubben. Før han forlot MFF til fordel for tyrkiske Genclerbirligi – hvor han fikk totalt 20 kamper, før han så ble solgt til den danske Superliga-klubben Midtjylland. Han var også blant Erik Hamrens utvalgte på det svenske landslaget, men har ikke i det siste vært med i A-troppen til Sverige.

Prisen kan stige

Malmö FF betaler rundt 3,5 millioner norske kroner for Dahlin, men ifølge flere  kilder. Kan fort prisen stige til fire millioner kroner, men mye står på hvordan MFF vil gjøre det i  gruppespillet i Champions League eller Europa League.

Avtalen vil bli offisielt presentert i nær fremtid. Kanskje så tidlig som i neste uke. Johan Wiland er i dag første keeper hos MFF, men han sitter på en utgående kontrakt og har en familiesituasjon som tillater ham å flytte hjem til Stockholm. Han er også svært aktuell for en overgang til Hammarby, etter som deres islandske keeper Ögmundur Kristinsson har åpnet for å flytte utenlands igjen hvis det rette tilbudet skulle dukke opp. 

Midtjylland bekrefter

Den danske Superliga-klubben bekrefter at de har funnet en erstatter for solgt Johan Dahlin. På sin hjemmeside skriver de at Johan Dahlin har en kontrakt med en ny klubb.

– Målet vårt var at vi ville selge Johan Dahlin og kjøpe en ny keeper. Det er noe vi har lyktes i. Vi er veldig fornøyd med dette, sier klubbens styreformann Claus Steinlein.

Kommentarer

kommentarer