Arsenal greide seg likevel etter sjokktapet

141

Det var intens spenning knyttet til et av dagens Europaliga-oppgjør i London etter at Arsenal for en uke siden gikk på en smell mot hviterussiske BATE Borisov og tapte 1-0. Men Arsenal våknet og leverte varene.

Etter sjokktapet borte mot BATE Borisov, hadde Arsenal en stor jobb å gjøre på Emirates Stadium. De var mest sannsynlig nødt til å skåre minst 2 ganger. Mål skulle det bli allerede etter minutter da et innlegg fra Pierre-Emerick Aubameyang ble satt inn i BATE-nettet av nettopp en BATE-spiller – Zakhar Volkov.

BATE Borisov i helgult antrekk, var svært nær å utligne bare 5 minutter etterpå. Et innlegg fra høyre og en avslutning på mål som satte Cech ut av spill ble reddet på strek av Lichtsteiner.

Så i det 39. minutt kommer en etterlengtet høy corner fra Arsenal. Xhakas venstrefot fant pannebrasken til Mustafi, som doblet ledelsen.

BATE Borisov måtte så fremover for å skåre, men i andre omgang skulle spikeren slås inn til slutt. Nok en corner igjen levert av Granit Xhaka, ble omgjort til skåring. Sokratis skrev seg opp på skåringslisten denne gangen.

Det ble ikke flere mål og sluttresultatet 3-0, sammenlagt 3-1, gjorde at Arsenal kunne feire avansement til åttendelsfinale i Europaligaen.