Arsenal-legende vil forby Fernandes’ “hoppestraffer”

779
Bruno Fernandes. Bilde: Александр Вепрёв, Wikimedia.

Bruno Fernandes sikret Manchester United 1-0-seieren mot West Bromwich da han konverterte et straffespark. Nå mener Arsenal-legenden Ian Wright at portugiserens typiske “hoppeteknikk” bør forbys.

Bruno Fernandes er kjent for å ta et lite hopp under tilløpet til sine straffespark. Mot West Bromwich trengte Uniteds midtbanespilleren to forsøk. Gjestenes keeper Sam Johnstone reddet Fernandes’ første forsøk, men forlot streken for tidlig. Den andre gangen var portugiseren trygg.

Den tidligere Arsenal-spissen Ian Wright mener hoppingen gir straffetakerne en urettferdig fordel. 57-åringen ønsker at dette forbys.

Les også: Moukoko ble tidenes yngste spiller i Bundesliga

- Annonse -

– For keepere er det vanskelig. Du får angrepsspillere som hopper og gjør det ene eller det andre, og keeperen kan ikke røre sin fot fra streken. De bør få folk til å slutte med hoppingen. De bør bare løpe rett mot ballen og skyte den. Hvis de kan bevege på seg mens keeperne ikke kan det, blir det urettferdig, sier Wright i Match of the Day.

Fernandes er ikke den eneste spilleren i Premier League som er kjent for å hoppe ved straffesparkene. Chelseas Jorginho velger innimellom den samme taktikken som Manchester United-spilleren.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -