Arsenal
Arsenal logo

Det var klart for ein veldig spennande kamp i Europaligaen. Rennes leda overraskande 3-1 over Arsenal etter den første kampen. Arsenal måtte skåre minst 2 mål. Og det hadde bare skjedd ein gang at eit lag hadde tapt 3-1 på bortebane i Europaligaen, også vunne sammenlagdt. Dei hadde presset på seg nå. Det ville være ein fiasko og ryke ut allereie, dei som hadde forventningar om og vinne heile cupen. Dei måtte bruke dei fleste av førstelagseplarane. Dei hadde med både Aubameyang og Lacazette. Lacazette som eigentlig var suspendert før denne kampen, men straffa blei senka ein dag før kampen. Dette var ikkje Rennes leiren fornøgd med, sidan dei ikkje hadde fått tid til og forberede seg på at han skulle spele. Rennes hadde fått tilbake Troare og Niang i frå den forgje kampen. Arsenal kom frå ein 2-0 siger over Manchester United, mens Rennes kom frå ein 3-1 siger over Caen.

Kampen var i gang. Arsenal pressa høgt men det var Rennes som fekk det første skotet, men det gjekk langt utanfor. Men det tok bare 4 minuttar før Aubameyang var frampå. Det var Niles som dribla seg forbi ein speler på høgresida. Han slo ballen inn mot Ramsey, som sentra vidare til Aubameyang som satta ballen i mål. Drømmestart for Arsenal. Nå måtte dei bare skåre eit mål til. Men dei hadde leda 1-0 i den første kampen og det endte med 3-1 til Rennes

10 minuttar etter var Arsenal framme igjen. Denne gangen var det Aubameyang som fekk målgivene. Han blei spelt igjennom og slo eit innlegg heilt ved dødlinja. Bakarst i feltet var Niles og stupte ballen i mål. 2-0 og forspranget var spist opp. Nå var det Rennes som måtte angripe og skåre, visst ikkje var det Arsenal som gjekk vidare på bortemålsregelen.

Arsenal styre kampen. Rennes var ikkje i næreheten. Dei prøvde og pressa Arsenal men The Gunners hadde ingen proklamer og spelte seg forbi. Peter Cech som har spelt for Rennes før hadde ikkje mykje og gjere dei første 35 minutta. Men Arsenal hadde ikkje dei store sjansane dei heller. Det var mange dueller og mykje trøkk men lite med målsjanser. Det såg ut som det skulle ende 2-0 til pause. Rennes hadde komet seg meir og meir inn i kampen. Arsenal hadde ein grei målsjanse med Aaron Ramsey etter 39 minutt. Men første omgang endte 2-0. Rennes måtte score i andre omgang om dei ville gå vidare. Arsenal kunne ikkje være trygg enda og måtte nok skåre minst eit mål før dei var trygg.

Andre omgang var i gang. Det var gått nesten 2 minuttar når Rennes spelaren M’Baye Niang fekk avslutta og det blei ikkje heilt ufarlig. Skotet gjekk i stanga og ut. Det var det nærmaste Rennes hadde vert så langt. Men så var det igjen nokon rolige minuttar. Men det var ikkje noko og sei på tenningsnivået til laga. Etter 60 minutt var det delt ut 3 gule og det var mange som var nærme og få fleire. Arsenal mista litt etter ei stund kontrollen på kampen. Dei måtte gjere noko. Så dei sette inn både Henrikh Mkhitaryan og Alex Iwobi. Det første Arsenal gjore etter dette var og gå i angrep. Iwobi som fekk ein avslutning som gjekk rett utanfor. Men 1. minutt etter var ballen i mål. Sead Kolasinac blei spelet igjennom på vestre sida, og slo eit perfekt innlegg forann midtstopparane så Pierre-Emerick Aubameyang kunne sette ballen i åpent mål og gå og feire med ei maske som han hadde. Rennes måtte score vist dei skulle få ekstraomgangar. Aubameyang fekk sitt 15. mål på hans 13. heimekampar.
Etter 82 minuttar fekk Pierre-Emerick Aubameyang sjansen igjen. Det var Iwobi som satta fart fram og sendte ballen til Ramsey som sendet ballen til Auba men denne gangen blei det bom for 29 åringen. Dei blei ein god sluttspurt av Rennes. Dei hadde fleire store sjansar, men dei blei enten satt i offside eller så blei avslutningane blokkert. Men tilslutt endte kampen 3-0.