Åsen om fremtiden: – Jeg legger ned livet som innsats og brenner for dette her

426
Gjermund Åsen var stolt over lagets prestasjon i Mjøndalen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

Gjermund Åsen har blitt en helt sentral og toneangivende spiller for et nyopprykket Lillestrøm-lag som per dags dato har blandet seg inn i toppen av Eliteserien. Fremtiden for trønderen er fortsatt usikker, men selv er han klokkeklar på at han er fullstendig tilstede i Lillestrøm.

Åsen var naturlig nok svært fornøyd i korridorene på Consto Arena etter en ny sterk trepoenger borte mot Mjøndalen lørdag kveld.

– Vi har i hele år hatt fokus på at vi må kontrollere det vi skal kontrollere, og det er vår egen prestasjon. Vi tåler å få en imot ganske tidlig også nå. Vi fortjener å ha alle de poengene vi har fått, og det er en grunn til at vi ligger der vi er. Vi bygger hverandre oppover og får utligningen like før pause som er veldig viktig. Når vi i tillegg får 2-1 like etter pause så føles det godt. Vi scorer på viktige tidspunkter, oppsummerer Gjermund Åsen til Fotballnerd.no og legger til:

- Annonse -

– Jeg føler vi skapte så mye sjanser at det kunne vært enda mer i dag. Makani redder vel en tre-fire store sjanser alene med keeper. Så han gjør jo en solid match. Samtidig så har jeg alltid følt at hver gang man spiller i Mjøndalen så får dem et trykk på deg mot slutten når de ligger under. Men i år stod vi unna veldig bra. Vi fikk et par sjanser med Svendsen istedenfor at de fikk lov til å slå og løfte inn i boks, fortsetter Åsen til Fotballnerd.no.

Trønderen er en helt sentral brikke i et seiersvant LSK-lag. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Gjermund Åsen har stått frem som en erfaren lederskikkelse både på og utenfor banen. Spesielt den verbale delen, har trønderen hatt stor påvirkning – noe som var tydelig da Åsen valgte å samle laget for en liten peptalk etter utligningen mot Mjøndalen.

– Vi spilte litt for mye etter deres vilkår. Vi spilte litt for tidlig bredt istedenfor å beholde ballen sentralt, noe som er presstriggeren til Mjøndalen. Vi justerte litt i den samlingen der så vi kunne dominere banespillet i enda høyere grad. Vi pleier å samle oss litt etter at vi har scoret, og da får vi summet oss litt, sier Gjermund Åsen til Fotballnerd.no.

Fremtiden til trønderen er fortsatt uvisst, men selv er den erfarne midtbanespilleren tydelig på at han stortrives i tilværelsen hos de gulkledde.

– Jeg har ikke tenkt noe spesielt på fremtiden. Jeg lever i nuet. Fremtiden får bli litt som den blir. Men samtidig er jeg veldig glad i gutta på det laget her, klubben og byen. Jeg legger ned hele livet som innsats og brenner virkelig for dette her. Jeg er også en av de mer erfarne så det er viktig at vi tar tak vi også, sier Åsen til Fotballnerd.no.

Gjermund Åsen vet fremdeles ikke hva fremtiden innebærer, men er krystallklar på at han stortrives i Lillestrøm. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Med seieren i Mjøndalen klatret Lillestrøm opp til en imponerende 3.plass på tabellen etter drøyt halvspilt sesong. Åsen fremmer treningshverdag og utvikling fremfor tabellfokus for sitt lag.

– Vi har ikke snakket så mye om ambisjoner egentlig. Vi har lyst til å utvikle oss fra kamp til kamp og uke til uke. Vi har stort fokus på treningshverdagen og hva vi kan gjøre bedre der. Men det er klart at vi har satt oss i en veldig god posisjon. Så vi må bare jobbe på videre og ta en liten pust i bakken nå. Vi har ikke hatt noen fridager og var egentlig det eneste laget som valgte å holde det gående i ett. Så det har vært et råkjør nå, og blir derfor ekstra godt med noen dager med litt avkobling nå. Så blir det masse energi tilbake på treningsfeltet igjen inn mot neste kamp, sier Åsen til Fotballnerd.no.

– Men dere har en spennende høst i vente nå?

– Vi har lært gjennom denne perioden nå, og det gjør meg veldig stolt at gutta har lært. Vi tar kampbildene som vi får og håndterer det meget bra. Vi er i en ordentlig angrepsposisjon nå. Vi er et nyopprykket lag. Vi har som sagt fortjent de poengene vi har fått, men vi er ikke fornøyde i det hele tatt. Det er som jeg liker å si. Vi er ikke ferdig, avslutter Gjermund Åsen til Fotballnerd.no.

Nå venter noen etterlengtede fridager for Åsen og Lillestrøm før Brann kommer til Åråsen lørdag 11.september.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -