Asiamesterskap: Japan og Qatar til finalen

131

I årets asiamesterskap har Japan og Qatar avansert til finalen. Japan vant 3-0 mot Iran, mens Qatar slo De forente arabiske emirater 4-0.

Iran – Japan 0-3

I første omgang var kampen jevn og det ble ingen scoringer før pausen. En merkelig situasjon sørget for japansk ledelse etter pausen. Takumi Minamino gikk i bakken utenfor boksen. Tre iranske spillere protesterte mot det de mente var et japansk frispark. Dommeren hadde dog ikke dømt frispark. Minamino reiste seg og slo et innlegg på Yuya Okasako som stanget ballen i mål.

Okasako ble matchvinner for godt etter halvspilt omgang. Spissen konverterte et straffespark for hands og økte ledelsen. På overtid scoret Genki Haraguchi kampens siste mål.

Qatar – De forente arabiske emirater 4-0

Vertsnasjonen er ute av turneringen. Allerede etter første omgang ledet Qatar med to mål. Boualem Khoukhi og Almoed Abdulla scoret målene.

Senest etter 2-0-scoringen ble stemningen opphetet. Tilskuerne begynte å kaste sko og flasker på banen. Nabolandene har for tiden et vanskelig politisk forhold til hverandre.

Tilskuernes oppførsel endret likevel ikke noe på kampene utfall. Hassan Khalid Al-Haydos og Hamid Ismail Khalifa scoret det tredje og fjerde mål for Qatar. Emiratenes Ismail Ahmed ble utvist på overtid.