(Bilde: Marca.com – Morata feiret bursdagen med scoring).

Real Madrid – Atheltic Club de Bilbao 2-1
Santiago Bernabeu, Madrid.
Scoringer: RM: Benzema, Morata, AB:Merino

Real Madrid hadde søndag besøk av Athletic Club de Bilbao, et lag i god form og på sjette plass før denne runden. Hjemmelaget manglet noen sentrale spillere som Ramos, Modric og Casemiro. Bortelaget manglet også noen av de mest kjente i startoppstillingen som f.eks. Muniain, Susaeta og Iturraspe. Alle tre kom imidlertid inn på slutten.

Som forventet så førte hjemmelaget kampen og hadde ballen mest. Det tok kun 7 minutter før Benzema setter inn ledermålet. Isco «stjeler» ballen inne i feltet og legger perfekt foran mål til Benzema som har en relativt grei jobb med å score. Etter 28 minutter blir det balanse igjen etter at Merino setter inn et mål som ligner mye på Benzemas scoring. Lagene gikk til pause med stillingen 1-1.

Real Madrid fortsatte andre omgang med et visst overtak spillemessig. De skapte en god del sjanser, men avslutningene satt ikke. Ronaldo fikk nok en kamp uten scoring til tross for mange gode muligheter. Superstjernen har ikke scoret mer enn 2 mål så langt i årets liga, noe som er langt unna vanlig standard. Han er ikke like «giftig» lenger. Selv ikke alene med keeper lykkes det for Ronaldo i dag. Avgjørelsen kommer i 84 minutt da Morata som kom inn for Benzema, avslutter. Iraizoz redder men gir en liten retur som Morata får pirket inn.

Det må også tas med at Athletic Club hadde noen store muligheter til å score på slutten. Iniaki Williams spilte en god kamp og kom til flere avslutninger. Plutselig alene på 15 meter setter han ballen over en utrusende Navas. Det var en gigantisk mulighet. Rett etter Real sitt leder mål plukker Wiliiams opp et dårlig tilbakespill fra Varan. Williams prøver en lobb og lykkes nesten, men Navas får noen finger på ballen og klarer akkurat å avverge. Der kunne det fort ha stått 2-2.

Real Madrid leder La Liga et poeng foran Sevilla og to poeng foran Barcelona. Villareal ligger på 4. plass og Atletico Madrid på 5. plass etter dagens tap for Sevilla. Det er veldig jevnt i årets liga så langt, og alle de store lagene har avgitt flere poeng enn det som er normalt for de.