Atletico drar i land seieren i vanskelig bortekamp.

138

(Bilde AS.COM: Simone var meget fornøyd med en seier som satt litt langt inne)

Valencia tok imot Atletico Madrid i 12.00 kampen på søndag 2/10. Valencia har hatt en skuffende start på sesongen, noe som ikke er så merkelig med alle spillerne de mistet rett før sesongstart. Atletico har heller ikke hatt noen drømmestart. 3 uavgjorte kamper er nok noe under hva Simones menn hadde regnet med.

Atletico Madrid fester grepet om spillet og kampen ganske raskt på Mestalla. De er  overlegne i store deler av første omgang. De skaper en hel del med brukbare muligheter, men Diego Alves i Valencia-målet er god. Både Griezmann, Gameiro og Correa har gode muligheter til å score. I det 44. minutt feller Nani litt klønete Correa innenfor 16-meteren. Straffe!! Griezmann gjør seg klar og setter ballen til høyre for Alves som får opp en hånd og redder praktfullt. Det virker riktigere å rose Alves for redningen, enn å si at det var en dårlig straffe. Det står 0-0 til pause selv om Atletico har vært det este laget.

Etter 62 minutter kommer Torres inn, og han skaper noe umiddelbart. Først et flott forarbeid av Carrasco på venstre side, som spiller gjennom Torres. Fra litt skrått hold skyter han så keeper så vidt får slått ut i feltet. Gameiro fikk plukket returen og servert til Griezmann som banket ballen opp i nettaket. Endelig for Atletico 1-0. 5 minutter senere er det duket for ny straffe. Griezmann blir felt av Mario Suarez, og klart straffespark. Denne gangen er det kaptein Gabi som skal forsøke. BOM IGJEN! Diego Alves er nede i hjørnet å plukker skuddet som ikke var altfor hardt, men ganske godt plassert. Til tross for to straffespark i mot, står det bare 1-0 og det var liv i kampen den siste halvtimen. Valencia fikk en del muligheter, og det kunne fort ha blitt utligning ved et par anledninger. Oblak hadde også en god dag i Atletico-målet. Det var kamp hele veien og først 3 minutter på overtid sette Gameiro inn 2-0 og kampen er definitivt avgjort.

Et spennende oppgjør der det beste laget vant til tross for 2 brente straffespark som gjør at Atletico inntar toppen av tabellen før Real Madrid og Barcelona spiller senere i kveld. Vi kårer Diego Alves til dagens mann med to strafferedninger og en ellers meget god kamp.