Atletico tar første stikk – holder det med 1-0?

Atletico Madrid – Bayern Munchen 1-0. Scoring:  Saul Niguez
Dommer: Mark Clattenburg (ENG).

Lagene:
Atletico Madrid: Juanfran, Gimenez, Savic, Luis – Saul (Thomas), Gabi, Augusto, Koke – Griezmann, Torres.
Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (Benatia) – Alonso, Thiago (Muller), Vidal, Coman (Riberi) – Lewandowski, Costa.

Første omgang startet med et visst press og trykk fra hjemmelaget. I den forstand at det virket litt farligere hver gang Atletico nærmet seg Neuer enn når Bayern nærmet seg Oblak. Pep Guardiola er kjent for ballbesittende fotball og det fikk vi også se i denne første omgangen. Det tar ikke mer enn 11 minutter før vi er vitne til en fantastisk prestasjon av Saul Niguez. 21-åringen fra Spania viser stadig at han tar steg og her runder han 4-5 mann i Bayern-forsvaret før han setter ballen stang inn forbi Neuer som ikke har sjanse til å nå den. Noen vil sikkert si at det var passivt i Bayerns bakre rekker og det kan man være enig i, men vi ikke glemme å hylle den gode prestasjonen det uansett var. Bayern kom noe mer med etterhvert, men de skapte ikke så mange farligheter foran Oblak. En situasjon skal likevel nevnes, rett etter scoringen. Et innlegg fra Costa havner på hodet til Vidal som stusser videre mot Lewandowski på vei til å sette den i målet, men der kommer Gimenez og header den over eget mål. Dette var Bayerns største sjanse. De overtok mer og mer av banespillet, men fant aldri helt ut av hvordan de skulle spille ut et meget godt Atletico-forsvar. Til tross for Godins fravær spiller de meget disiplinert og godt i forsvar. Så og si aldri i ubalanse.

Guardiola har gitt klart uttryk for at han vil ha meg seg et mål fra Madrid. Bayern presser hardt på og skaper mange gode muligheter i første halvdel av andre omgang. Etter 9 minutter banker Alaba til fra langt hold. Rett i tverrliggeren. Tre minutter senere er det corner til Bayern. Martinez stiger til værs og header veldig bra, men Oblak er med på notene. Neste mulighet står Vidal for. Et bra skudd fra hjørnet av 16, men det er ikke altfor vanskelig for Oblak. Rett etter dette skuddet er hjemmelaget i angrep, og ballen havner hos Torres som med utsiden setter ballen i stolpen. FOR EN MULIGHET TIL 2-0! Som så ofte så dominerer ikke Atletico på noe som gjør utslag på statisikken. Bayern er overlegne på ballinnehav og sjanser, men Atletico er gode på å nekte mottanderen rom i farlig posisjon, de er ganske enkelt veldig vanskelige å score på, noe som også vises i ligaen.

Det blir et spennende oppgjør neste uke. 1-0 er ikke mye å gå på for Atletico, men Bayern må klare å score, og det er ikke enkelt. Kanskje Lewandovski våkner til neste uke. Han var litt tam i dag. Neste uke skal de avgjøres hvem som skal få æren av å spille selveste finalen i Champions League.