Aue legger inn protest – byråd anmelder dommeren

281
Fotballdommer Sören Storks kritiseres etter kampen mellom Darmstadt og Aue (1:0). Bilde: Walter Koch, Wikimedia.

FC Erzgebirge Aue har lagt inn protest mot kampen mot Darmstadt (0:1). Klubben begrunner dette med feilavgjørelsene til dommeren Sören Storks. I tillegg har byråd Tobias Andrä anmeldt Storks for bedrageri.

Tapet mot Darmstadt betyr at Aue må spille kvaliken mot Karlsruher SC. Dommer Storks hadde ikke anerkjent en scoring til Aue, samt at Aue også burde ha fått straffespark.

– Disse helt tydelige feilene kan vi ikke akseptere. Vi scorer et utvilsomt mål, og burde ha fått to straffespark. Som klubb har vi et enormt stort ansvar ovenfor våre medlemmer, sponsorer, supportere, vårt lag og offentligheten. Dommerne brydde seg ikke om fair-play. Det kan ikke gå an! Derfor har vi bestemt oss for å legge inn protest, sier klubbpresidenten Helge Leonhardt til klubbens hjemmeside.

Klubben kunngjør dessuten at juridiske skritt på grunn av mistanke om manipulasjon vurderes.

- Annonse -

Aues byråd Tobias Andrä (partiløs) vurderer ikke lengre, og anmelder Storks for bedrageri.

– Det er i det minste mistanke om bedrageri. Fortida har vist at man må være varsom ved slike tilfeller, siteres Andrä i sportsavisen kicker.

Uavhengig av de juridiske konsekvensene krever Andrä at fotballforbundet tar grep.

– Storks har ingenting å gjøre i profesjonell fotball, mener byråden.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -