Avd. 1: Analyser og fakta 24.runde: Moss FK rykker opp til PostNord-ligaen!

795
Moss FK feirer opprykket etter fjorårets jubelsesong (bildet) og årets første treningskamp går mot Sarpsborg 08 førstkommende fredag! .Foto: Alvin Holm, Moss FK

Moss FK vant 6-0 over Oppsal mens Ørn Horten tapte 4-1 borte mot Østsiden, dermed kunne Moss FK sprette opp champagneflaskene og feire seg som avdelingsmestere og dermed et etterlengtet opprykk til PostNord-ligaen (2.div).

fotballnerd.no gratulerer Moss FK og deres supportere, Kråkevingen, med opprykket og ønsker laget lykke til i PostNord-ligaen 2018.

Vestfossen tok en ny viktig seier for å unngå å komme på feil side av nedrykksstreken, mens Drøbak-Frogn også tok en like viktig seier, for å ha et fortsatt håp om å komme på rett side av streken. Østsiden vant også en viktig seier for å unngå det samme.

Verre med Strømsgodset TF 2 som tapte 0-3 for Vestfossen, lagene byttet plass på tabellen og laget fra Drammen er nå kun 2 poeng foran Drøbak-Frogn.

Resultater 24.serierunde:

7/10: Holmen – Ullern 0-3

Ullern tok et endelig farvel til kampen om å unngå nedrykk og laget er sikret videre spill i Norsk Tipping-ligaen etter 3-0 seieren over Holmen, som er å finne i 4.div neste år. Ullern vant forøvrig også første oppgjør i juni, da med 4-0 hjemme i en kamp der Holmen fikk 2 spillere utvist

7/10: Moss – Oppsal 6-0

Moss FK kunne feire opprykket til PostNord ligaen etetr en overbevisende 6-0 seier over Oppsal, samtidig fikk Moss FK revansje for 3-1 tapet i forrige oppgjør mot Ullern i juni.

792 tilskuere var tilstede for å feire dette etterlengtede opprykket og festen varte til langt på natt. Kaptein på laget, Thomas Klaussen, scoret to av målene for den nybakte avdelingsmesteren

Moss FKs spillere og supportere (Kråkevingen) feirer opprykk til PostNord-ligaen. Foto: Alvin Holm, Moss FK

7/10: Østsiden – Ørn Horten 4-1

Ørn Horten måtte vinne for å ha et håp om å kunne gi Moss FK kamp om et opprykk, men etter 4-1 tap i Fredrikstad mot Østsiden, så er spenningen over i avdelingen. Bortelaget fikk to spillere utvist i kampen: Først måtte Thomas Utter Jensen forlate banen med rødt kort etter to gule i løpet av et minutt (!), og i kampens siste minutt, måtte keeper Jorge Miguel Soares Viera, også finnne dusjen med direkte rødt kort. Østsiden derimot tok en viktig seier for å unngå nedrykk til 4.div, og er nå 4 poeng unna en nedrykksplass på tabellen når det gjenstår to serierunder og seks poeng å fighte om. Østsiden fikk forøvrig revansje for 2-1 tapet i Horten tilbake i juni.

vi fikk kampanalyse fra Ørn Hortens spiller og målscorer, Lasse Bransdal: – det var vel egentlig en krisekamp fra oss. Vi ligger under 2-0 etter 5 min mot en motstander som kommer ut i 100. Etter det tar vi over og har mye av banespillet men skaper ikke mye. I 2.omgang legger vi om til 3 bak og vi blir kontret i senk. På målet mitt får jeg en pasning inn i feltet, tar et touch og bare sentrer den ned i hjørnet, avslutter Bransdal til fotballnerd.no

7/10: Sprint-Jeløy – Kråkerøy 1-4

Kråkerøy hadde som målsetting å overleve i NT-ligaen, og laget har innfridd til de grader denne målsettingen. Laget er å finne på en trygg 5.plass med 40 poeng, kun 2 poeng bak Oppsal på 4.plassen. Sprint-Jeløy må forberede seg på 4.div spill i 2018.

Sander Aune Braathe og Kristian Snilsberg Andersen, debuterte for hjemmelaget som innbyttere

Kråkerøys nr. 2, Torvald Berthelsen, gir oss følgende kampanalyse: – Får en god start på kampen med målet til Sivert. Blir mye spill mellom 16-metrene før vi får et frispark på 20 meter ca. Skyter egentlig rett i muren, men en av sprintgutta i muren snur seg og da går ballen ned i hjørnet. Kampen fortsetter med spill før Joacim Olsen er på hugget og plukker opp et tilbakespill hvor han runder keeper og setter den sikkert.

Andre omgang blir veldig spesiell når en sprintspiller blir liggende etter duell hvor han har veldig vondt. Ambulanse må komme pga. alvorlig skade. Kampen blir da utsatt i 25 minutter. Etter det er det rene hawaii. Sprint skårer på en dødball og vi med mål av Enzo Giuliani. Godt resultat for oss før 2 meget sterke motstandere på slutten av sesongen, avslutter Berthelsen til fotballnerd.no

7/10: Strømsgodset TF 2 – Vestfossen 0-3

Vestfossen tok en ny viktig seier for å unngå nedrykk, desto viktig siden Drøbak-Frogn også vant samt at motstanderen laget møtte i kampen, også kjemper for å overleve. Nå har Vestfossen 34 poeng, Godset 2 har 32 poeng, mens Drøbak-Frogn ligger under streken med 30 poeng. Vestfossen vant også første oppgjøret mot Godset 2, da ble det 2-0 hjemme i juni. Nå venter Odd 3 hjemme for Vestfossen, og det bør bli 3 nye viktige poeng.

vi har fått kampanalyse fra en glad Kim Vesterheim Berntzen hos Vestfossen: – Meget viktig kamp for begge lag! Vi legger oss kontrollert og hindrer Godset i å spille sitt spill. Vi scorer midt i første omgang ved Orhun Selvi, et skudd fra 20 meter som får en nydelig dupp. 0-1 til pause, vi bestemmer oss for å fortsette i samme spor.

I 2.omgang kontrollerer vi hele kampen og scorer først ved Martin Torgersen som blir spilt alene med keeper. Og punktere kampen sent på en corner der Anders Torgersen header enkelt inn 3-0. Deilig, solid og meget fortjent seier borte på Marienlyst stadion!, avslutter Berntzen til fotballnerd.no

8/10: Odd 3 – Drøbak-Frogn 1-8

Drøbak-Frogn måtte vinne, var stor favoritt før avspark, og vant med solide 8-1! Laget har dermed et fortsatt håp om å overleve i NT-ligaen, men er også avhengig av andre resultater samt de selv må vinne de 2 siste. 6 forskjellige spiller scoret for Drøbak-laget samt et selvmål fra Odd 3 i kampen. Drøbak-Frogn vant også kampen i juni, da med 4-0 hjemme.

9/10: Sarpsborg 08 2 – Kvik Halden 1-4

Gjestene fra Halden tok med seg 3 poeng hjem og er nå kun poenget bak Ørn Horten, som ligger på 2.plass. Vertene er på sikker grunn med 35 poeng. Kvik Halden vant også oppgjøret hjemme i juni, da med 4-0