Avd. 1. Runde 1: Raufoss Fotball serieåpnet med 4-0 over Elverum

450
Bildet: Raufoss Fotballs Anton Henningsson, jubler over 3 goaler i 4-0 seieren over Elverum Fotball. Foto: raufossfotball.no

Raufoss Fotball tok imot Elverum Fotball i seriepremieren og vant 4-0 i åpningskampen. Anton Henningsson ble «man of the match» med sitt hattrick i kampen foran 656 tilskuere på NAMMO stadion.

Fredrikstad åpnet også med seier 1-0 over Asker.

Opprykkslaget Mjølner åpnet med 0-1 tap hjemme for Alta, mens Moss FK måtte gi tapt borte mot Bærum 2-0.

Grorud åpnet også med 3 poeng da det ble 2-1 seier på Hønefoss. Fram Larvik sendte Nybergsund IL Trysil hjem med et 2-1 tap. Odd 2 – Stabæk 2 ble spilt 9.april og endte 3-1.

RESULTATER 1.SERIERUNDE:

Odd 2 – Stabæk 2 3-1

Tobias Lauritsen scoret to mål for Odd 2 i en kamp der hans lagkamerat, Erik Martin Broberg, fikk rødt kort (etter 2 gule i løpet av 2 min!) i det 41.min.

Fram – Nybergsund IL Trysil 2-1

Rapport fra bortelagets trener, Jarl Andrè Storbæk: Vi gjør en god 1 omg, der vi får kampen dit vi ønsker og på en normal dag skal vi sette 1 sjanse til å lede 2-0 til pause. i 2 omg kommer Larvik mere med og skaper litt mere trøbbel. Vi byr de inn i kampen da vi lager et unødvendig frispark på 17 m. Skuddet har retning utenfor mål men slår i leggen på en av våre spillere og skifter retning. Står 1-1.

2-1 er et billig dømt straffespark for dem. Så kommer en interessant situasjon der Aleksander Cisic går ned i 16 meteren til Fram, det er kontakt og ser for meg ut som et straffespark. 2 omg er mer åpen og vi får ikke kampen dit vi ønsker. Allikevel produserer vi alene med keeper pluss noen dødballer i tillegg til omdiskuterte straffesituasjonen. Så summa summarium er vi skuffet over å ikke få med oss noe fra kampen, avslutter Storbæk til fotballnerd.no

Bærum – Moss FK 2-0

Rapport fra Bærums kaptein og målscorer i kampen, Lars Ivar SlemdalKampen er litt under hva vi hadde håpet på. Første omgang er vi effektive offensivt, og slipper til lite defensivt. Vi leder greit 2-0, selv om vi ikke var helt fornøyd omgangen. I andre omgang legger vi oss bevisst defensivt i stram struktur for å slippe til lite. Det går på bekostning av det offensive, til tross for at vi brenner et par store sjanser. Moss skaper et par sjansen, men alt i alt vinner vi greit 2-0. Samtidig er Moss gode, og er noe bedre i banespillet. Heldigvis er det målene som teller i fotball 🙂

Scoringen min kommer etter et dødball som Jan Aubert slår inn mot mål. Keeper gir retur, og jeg setter den greit inn på ett touch i hjørnet, avslutter Slemdal til fotballnerd.no

Raufoss Fotball – Elverum Fotball 4-0

Raufoss sin spiller med 17 på ryggen, Håvard Nome, kommer med følgende rapport:

Klokken 16.00 lørdag ettermiddag ble sesongen sparket i gang på Nammo stadion. Det var to noe passive lag fra start, som åpenbart ville føle og kjenne på hverandre fra start. Begge lå for det meste i lavt press og tillot motstanderen å trille ball på egen halvdel. Elverum var noen ganger farlig frempå innenfor Raufoss sin 16.meter, men hadde ikke dem nødvendige kvaliteten i den siste tredjedelen for å kunne skåre. Raufoss derimot hadde Anton Henningsson som var ikke var vond å be når han fikk muligheten. I det 39. min fikk han en passing skrått utenfor 16 metern og curlet den lekkert på ett touch i nærmeste hjørne.

I 2.omgang lyktes Raufoss med å stå høyere og klarte å tvinge fram flere feil av motstanderne.  Elverum var nære noen ganger også, spesielt ved en anledning hvor Jonas Enkerud kom på et sugende løp fra midtbanen og avsluttet innlegget fra venstre siden like utenfor. Elverum var tydelig gira på å snu dette, selv om de ikke lyktes med alt de foretok seg offensivt. Kom også til en del dødballer utover andre omgang, som Raufoss klarte å stå godt i mot. 2-0 kom etter et fint gjennomspill til Mikkel Jacobsen. Dansken fikk slått et godt innlegg fa høyresiden hvor den til slutt havnet i føttene til Anton Henningsson som satt den i mål etter to avslutningsforsøk. 3-0 kom etter en vakker kjipp av Svensken og hattrick var dermed et faktum. Elverum kapitulerte mot slutten og Oskar Løken var ikke vond å be når han snappet opp en feil av keeper Morten Sætra på overtid. Sluttresultatet 4-0 var muligens noe flatterende, men Raufoss var effektive, og hadde en målkåt svenske på topp som tok godt vare på sjansene som bydde seg. Kampen under ett var det lite tempo og finspill med ballen, noe vi vet begge lag er kapable til når det flyter. Typisk første seriekamp preg over anledningen. Jevnspilt kamp der Raufoss lyktes med det taktiske og defensive biten, og i tillegg mest effektive i motstandernes boks, avslutter Nome til fotballnerd.no

Mjølner – Alta 0-1

Eirik Lund Holm ble matchvinner for Alta med sin scoring etter 21 min foran 384 tilskuere på Narvik kunstgress.

Rapport fra Mjølners keeper, Daniel Dehnes Ravneng: Det ble tap, noe som ikke var helt fortjent. Kampen begynner litt rotete, men det er vi som står for spillet i første omgang. Slipper inn et uheldig mål på innlegg. Andre omgang er preget av at vi må jakte utlikning og at Alta forsvarer en ledelse. Pga dette blir vi veldig direkte men makter ikke å sette ballen i mål, avslutter Ravneng til fotballnerd.no

Hønefoss BK – Grorud Fotball 1-2

Elias Kristoffersen Hagen scoret begge målene for Grorud Fotball foran 879 tilskuere på Aka Arena.

Fredrikstad – Asker 1-0

Anas Farah Ali ble matchvinner i det 26.min foran hele 5691 tilskuere på Fredrikstad Stadion.

FFKs spiller, Rino Falk Larsen, har følgende rapport å by på: Vi er bra i første omgang, spesielt de 20 siste av første omgangen. I andre omgang er kampen veldig åpen og sjanser til begge lag, avslutter Larsen til fotballnerd.no