Avd. 6: Analyser/fakta 21.runde: Mjølner med 8 poengs luke til Senja 5 runder før slutt

373

Mjølner spilte 3-3 borte mot Harstad, mens Senja tapte borte mot Funnefoss/Vormsund, m.a.o. økte Mjølner sin avstand til 8 poeng til Senja på 2.plassen når det gjenstår 5 seriekamper og 15 poeng å krige om. Ingenting er avgjort, men Mjølner kan avgjøre alt selv og mye skal gå galt hvis ikke Mjølner vinner avdelingen og rykker opp til 2.div.

Fu/Vo tok dermed en viktig seier i kampen om å overleve i Norsk Tipping-ligaen, i likhet med Skjervøy som vant 3-1 borte mot Lillestrøm 2. Fløya tok også en meget viktig seier i bunnoppgjøret borte mot Alta 2, og er for øyeblikket på trygg grunn.

Salangen virker fortapt på siste plass med sine 14 poeng og har 11 poeng opp til sikker grunn, så laget må nok innfinne seg med 4.divisjonsspill fra 2018-sesongen.

- Annonse -

Resultater 21.serierunde:

15/9: Tromsø 2 – Salangen 4-4

bunnoppgjøret endte målrikt og poengdeling 4-4. Det omvendte oppgjøret i juni endte med 3-1 seier til Tromsø 2.

16/9: Harstad – Mjølner 3-3

bortelagets spiller, Mathias Nicolaisen, reddet et poeng med sin utligning til 3-3 i det 79.min foran 635 tilskuere på Harstad stadion. Harstad vant oppgjøret i juni, da med 3-0 borte. Harstad spilte sin første uavgjorte hjemmekamp for sesongen, mens Mjølner er fortsatt ubeseiret på bortebane med 9-2-0 som statistikk.

vi får følgende kampanalyse fra Mjølners keeper, Daniel Dehnes Ravneng: – Vi var ventet en tøff kamp, noe det også ble. Harstad hadde laget en fantastisk ramme rundt kampen, og det virket som at publikum koste seg. Sett med rød/hvite øyne så skal vi nok si oss fornøyd med ett poeng, selv om det er kjipt å ikke ta med alle poengene hjem til Narvik. Det ble litt for mange personlige feil i laget, men vi viser at selv om at vi kan ta poeng, avslutter Ravneng til fotballnerd.no

16/9: Skjetten – Skedsmo 2-1

begge målene til Skjetten ble signert av Ole-Christian Målskaar Moltzau, mens Skedsmos kaptein, Simen Martinussen Rustadbakken scoret trøstemålet på straffe på overtid.

vi fikk følgende kampanalyse av 2-målsscoreren, Moltzau: – vi begynner kampen veldig bra, presser høyt og knallhardt, og låser av alt så Skedsmo ikke får til noe spill! Vi er et krige lag som er vonde å møte, og Skedsmo var ikke komfortable med å bli med på krigen. Så vi styrer det meste i hele førsteomgang, vi skaper mye nesten sjanser og noen bra før vi får 1-0 etter en stuss på corner. Skedsmo hadde ingen ordentlige sjanser i 1 omg! 

I 2.omg så er det Skedsmo som får lov til å ligge og styre, vi mister litt aggressivitet og trøkk og slipper dermed Skedsmo inn i kampen. Men selv med mye ball så er de upresise i pasningsspillet sitt som gir oss noen gunstig brudd å noen store sjanser. Skedsmo skaper et par gode sjanser på dødballer men uten uttelling. Så når det gjenstår 10-15 minutter får vi et kast høyt i banen som blir stusset og lander inne på 5 meter, den blir plukket opp og pirket inn i målet. Da var det i utgangspunktet avgjort og ingen trudde vel det skulle snu med et Skedsmo lag som var mer opptatt av å surve på dommer og motspillere enn å spille ball. Allikevel nesten 6 min på overtid så får Skedsmo en straffe når en Skedsmo spiller er gjennom og får headet ballen over keeper, ballen går utenfor men dommer mener at Skjetten keeper er for tøff og peker på 11 meteren. Straffen blir satt enkelt i mål, men dommer blåser av kampen rett etter og 2-1 seier til oss er et faktum!, avslutter Ole-Christian Moltzau til fotballnerd.no 

16/9: Lillestrøm 2 – Skjervøy 1-3

bortelaget er et av flere lag som kjemper en hard kamp om å unngå nedrykk og Skjervøy var på rett side av nedrykksstreken før møtet med LSK 2 borte. Laget vant en meget viktig 3-1 seier i Lillestrøm, og er på rett side av streken med 3 poengs margin til Fu/Vo, som forøvrig kommer på besøk til Skjervøy i neste serierunde.

Robert Rydningen gav bortelaget 2-1 ledelse på straffe i det 81.min, og samme mann satt punktum med 3-1 scoringen på overtid og sikret dermed en viktig borteseier.

les også: Avd. 1: Analyser 21.runde: Vestfossen med viktig seier over Oppsal; Odd 3 rykker ned

17/9: Fu/Vo – Senja 3-2

hjemmelaget kjemper om å overleve i NT-ligaen, mens Senja jakter på Mjølner i toppen av tabellen. Fu/Vo tok en viktig seier i kampen om å overleve i Norsk Tipping-ligaen da det ble 3-2. Toppscorer hos hjemmelaget og i avdelingen, Kim-Andrè Brenna, signerte to av målene foran 100 tilskuere på Funnefoss gress. Fu/Vo vant også første oppgjøret i juni borte mot Senja, da med 1-0. Målscorer: Preben Finstad!

Les kampreferat og intervju av Fu/Vos trener, Ørjan Heiberg, her: Avd. 6: Endelig vant Fu/Vo! Viktig 3-2 seier over Senja etter 4 strake tap

17/9: Lørenskog – Sortland 3-0

i det omvendte oppgjøret i juni, endte det med poengdeling i Sortland, 1-1.

les også: Avd. 2: Analyser/fakta 21.runde: Etter 12 kamper uten seier, vant Flisa 3-1 over Raufoss 2!

17/9: Alta 2 – Fløya 0-1

bunnoppgjøret mellom lag 13 og 9 på tabellen (før avspark) endte med et hjemmetap for Alta 2 i en kamp der Dag-Roar Roland ble matchvinner i det 65.min. Fløyas spiller, Patrik Braathen, fikk direkte rødt kort i det 90.min. Fløya kom over på rett side av streken etter denne viktige seieren, mens Alta 2 har 7 poeng opp til trygg grunn. Fløya trives forøvrig best borte der laget har sanket 17 poeng på 10 bortekamper, mens hjemme har det blitt 8 poeng på 11 hjemmekamper!

Tabellen:

 1. Mjølner, 50p
 2. Senja, 42p
 3. Harstad, 37p
 4. Skjetten, 36p
 5. Sortland, 33p
 6. Skedsmo, 33p
 7. Lørenskog, 32p
 8. LSK 2, 27p
 9. Fløya, 25p
 10. Skjervøy, 25p
 11. Funnefoss/Vormsund, 22p
 12. Tromsø 2, 21p
 13. Alta 2, 18p
 14. Salangen, 14p

Toppscorere:

Kim-Andrè Brenna, Funnefoss/Vormsund, 15 mål

Børge Henriksen, Mjølner, 12 mål

Christer Johnsgård, Senja, 12 mål

les også: Avd. 5: Analyser/fakta 21.runde: Opprykksklare Stjørdals-Blink vant 6-1 over Orkla FK

Kamper 22.serierunde:

23/9: Sortland – Fløya

23/9: Skjervøy – Funnefoss/Vormsund

24/9: Salangen – Lørenskog

24/9: Senja- Skjetten

24/9: Skedsmo – Harstad

25/9: Lillestrøm 2 – Alta 2

25/9: Mjølner – Tromsø 2

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -