B36 vant toppkampen mot Klaksvik

112

(Klaksvik – B36 0-2) B36 Torshavn åpnet sesongen med en viktig borteseier. Scoringer av Sebastian Pingel og Meinhard Olsen sikret tre poeng.

B36 klarte dermed å revansjere seg for lagenes forrige oppgjør, som fant sted i den siste runden i 2019-sesongen. Før kampen i Torshavn ledet Klaksvik serien på målforskjell foran B36. Gjestenes 3-0 seier sikret Klaksvik seriegullet.

Begge lag forventes å være involvert i toppstriden også denne sesongen. Det var derfor stor spenning knyttet til konkurrentenes første kamp mot hverandre i 2020-sesongen.

I en jevn første omgang skapte begge lag noen muligheter. Klaksvik var imidlertid nærmest scoring da Patrik Johanessen styrte ballen i tverrliggeren.

Etter pausen tok B36 styringen og var det beste laget. Selv om Klaksviks Joannes Bjartalid traff stolpen rett før, var det derfor fortjent at innbytteren Sebastian Pingle styrte Arni Falkenbergs innlegg i nettmaskene.

På dette tidspunktet var vertenes norske spiller Ole Erik Midtskogen ikke lengre på banen. Midtbanespilleren var noe anonym og ble byttet ut etter 70 minutter.

Fra benken så den tidligere Ham-Kam-spilleren hvordan Meinhard Olsen avgjorde kampen på overtid. Olsen utnyttet en svak klarering av KI-keeperen Kristian Joensen mot Pingle midt på egen halvdel, og plasserte ballen i mål fra over 30 meter.