Balotelli matchvinner i Coppa Italia

640

AC Milan vinner første semifinalekamp mot US Alessandria 0-1 på bortebane. Scoringen kommer i det 43. minutt når Mario Balotelli får sjansen fra 11-metersmerket. Milan får tildelt straffe etter at Luca Antonelli blir utsatt for uregelmessigheter innenfor 16-meteren.

Milan benyttet denne kampen til å hvile spillere, men tar allikevel med seg tre poeng foran hjemmeoppgjøret på San Siro tirsdag 1. mars. Det virker kanskje som en lett kamp, men begge lag er i en sånn situasjon at serien bør prioriteres.

Søndag 31. januar spiller AC Milan en av sine viktigste kamper i året, nemlig derbyet mot Internazionale Milano, også kjent som «Derby della Madonnina». Det første oppgjøret denne sesongen vant Inter 1-0 etter scoring av Freddy Guarìn. Viktigheten av seier i denne kampen gjelder ikke bare tabellsituasjonen, men også hvilket lag som er best i byen. Inter viser en dårlig utvikling, men begge lag spiller på hjemmebane, det blir et jevnt oppgjør.

US Alessandria, som til daglig spiller i LEGA PRO – GIRONE A (nivå 3), har så langt hatt en god sesong, og ligger nå på en imponerende 2. plass i serien bak AS Cittadella som rykket ned fra Serie B i sesongen 2014/15. De har med andre ord også sjansen til å spille seg opp til det nest beste nivået i Italia denne sesongen. Klubben har spilt i Serie A, men da må vi så langt tilbake som sesongen 1959/60. Etter konkursen i 2003 har klubben gradvis jobbet seg tilbake mot toppen av Italiensk fotball. Denne sesongen er den beste siden 60-tallet.

- Annonse -

Alessandria_Calcio_-_Serie_A_1959-60

Laget som rykket ned i 1959/60.

Den andre semifinalen spilles idag. Det er Juventus – Inter. Dette er to lag som kjemper om Scudettoen. Kampen vises ikke på Viasat Fotball, den TV-kanalen prioriterer Spansk fotball, forstå det den som kan. VG skriver nesten aldri om Italiensk fotball, er det pga uvitenhet eller mangel på fotballforståelse?

Italiensk fotball er på vei tilbake, ikke alle har fått med seg dette enda. Roma og Juventus får store utfordringer i Real og Bayern, men over to kamper er dette mulig. Begge lag kan gå videre. Størst mulighet har Juventus. Begge lag kan slå ut en potensiell CL-vinner.

Paolo Rossi, Dino Zoff, Luca Toni, Claudio Gentile, Giancarlo Antognoni (han med det flotte navnet), Franco Baresi, Paolo Maldini, Roberto Baggio, Gianni Rivera, Kakà, Ronaldinho, Rui Costa.

England vant fotball VM i 1966. Italia vant i 1934, 1938, 1982 og 2006.  Jeg lar være å snakke om EM.

Fotball er gøy, men det er også mye fakta. Forza Italia! 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -