Balotelli står ved karrierens viktigste skillevei

288
Mario Balotelli
Mario Balotelli. Bilde: Nazionale Calcio - Flickr

Mario Balotelli fylte 29 år for tre dager siden. En bursdag han feiret klubbløs. SuperMario valgte å forlate Olympique Marseille etter bare seks måneder, 15 kamper og 8 mål.
En lovende start i en ny klubb, som det ofte har skjedd med Balotelli. Dessverre har den like typiske nedturen kommet mye tidligere enn forventet. Bare ett mål siden april, to karantener og et unødvendig rødt kort i siste runde. Derfor skal han miste fire kamper. En velkomstgave han skal bringe til sin nye klubb. Hvor skal Balotelli spille neste er fortsatt tvilsom. Han har fått to bud. Begge er interessante og dreier seg om mer enn bare fotball. Valget er mellom Flamengo og Brescia.

Millionærkontrakt i Rio

Flamengo har tilsynelatende kommet opp med et fabelaktig forslag. Et 18månederskontrakt på 5,4 millioner sammenlagt, 10 millioner i bonus og en klubb for lillebror Enoch.
Det brasilianske topplaget vil fullføre overgangen før fredag, fristen til å registrere spillerne i Copa Libertadores.
Flamengo er en fascinerende opsjon pga klubbens tradisjon. Fotball i Brasil er vel litt mer “avslappet” enn i Europa og en spiss som Balotelli kunne trives der. Mindre fokus på taktikk, mer frihet og fantasi i spillet. Og Gabigol som angrepspartner.
Pengene er jo latterlig gode og til og med broren (som ikke er svært dyktig) skal bli med.

Derimot er det litt tidlig for en 29åring til å flytte til en relativt uattraktiv serien. Brasil er vel fotballandet men nivået er ikke noe å skryte av. Balotelli vil nesten garantert bli ferdig med landslaget uavhengig av sine prestasjoner i Série A. Og det spørs også hvordan en fargerig karakter skal venne seg til livet der. Hvis han pleier å miste fokus i Europa, hvor lenge skal han motså fristelsene i Rio de Janeiro?

Heltens hjemkomst

Flamengo betyr penger, Brescia betyr hjemme. Balotelli har også fått et greit bud fra hjemmebyens klubb, nylig opprykket til Serie A.
Treårskontrakten på 1 million (opp til 3 med bonus) er ikke like eventyrlig som Flamengo sin. Forskjellen er at Balotelli kan endelig bli “voksen”. I Brescia får han sjanse til å etablere seg som en ekte leder. Lagets nøkkelspiller og inspirasjon i et miljø han kjenner og forhåpentligvis trives i.
På den andre siden er det ikke å utelukke at nedrykkstriden ikke passer ham bra. Balotelli har manglet motivasjon ganske ofte i mye bedre klubber da mye mer som stod på spill. Et par dårlige kamper og uengasjert innsats og da kan supporterne begynne å tvile på at SuperMario var en fornuftig signering.
Med høy lønn kommer høye forventninger. Noe SuperMario ikke har vært særlig super å behandle.

- Annonse -

Hjerte over penger, kanskje

Det er lett å beskrive avgjørelsen som en sak om penger og om hjerte. Men Balotelli må vurdere hva som kan fungere bedre for ham som spiller. En eks-talent som ikke har fullført sitt potensial. Denne er trolig siste sjanse Balotelli får. En ny flopp og da er han virkelig ferdig.
De fleste italenske mediene hevder at han allerede har underskrevet med Brescia, selv om andre mener at Flamengo fortsatt har en ørlite sjanse. Ingenting er offisielt ennå og med Balotelli man vet jo aldri.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -