Barcelona med første stikk i Supercupen.

405

Supercopa de Espana, forrige sesongs ligavinner mot forrige sesong vinner av Copa del Rey. Det spilles hjemme og borte, og første oppgjør spilles i Sevilla. Returoppgjøret spilles på onsdag i Barcelona. Nå vant Barcelona både cup og serie, så da blir tapende finalist i cupen mot serievinner. Sevilla har for få dager siden spilt 120 minutter i den europeiske supercuppen, og tapte knepent mot Real Madrid på Lerkendal. Sevilla er en klubb som alltid er å regne med høyt oppe på tabellen. Foran denne sesongen har de mistet en del kapasitet både på banen og på sidelinjen. Unai Emery har flyttet til Paris og overtatt PSG. Av spillere så er Gameiro, Llorente, Coke, Krychowiak, Banega, Reyes med flere borte fra fjorårets lag. For Barcelona sin del så er dette første finalen siden 2007 at Dani Alves ikke spiller.

Lagene
Sevilla: Rico, Mariano, Mercado, Rami, Escudero, N’Zonzi, Kranevitter, Vittolo, Vietto, Kiyotake, Vazquez
Barcelona: Bravo, Roberto, Mascherano, Piquet, Mathieu, Iniesta, Busquets, Raktic, Messi, Suarez, Arda.

En frisk start på oppgjøret i Sevilla. Det var bortelaget som skapte mest innledningsvis. Busquets med en herlig stikker til Suarez som kommer alene med keeper Rico, men han redder mesterlig. Rakitic kjemper til seg ballen på kanten og legger inn foran mål. Arda forsøker på en brasse på 5 meter, men han bommer. Etter 25 minutter må Mathieu ut med skade, og nyervervelsen Lucas Digne kommer inn. Få minutter etter får Iniesta seg en stygg smell i kneet. Han fortsetter noen minutter, men må bytte. Denis Suarez kommer inn for kapteinen. Sevilla kommer bra med i kampen etterhvert og skaper en del halvsjanser, den farligste på en corner der Rami kommer til med en heading.

Andre omgang starter på samme måte som den første. Barcelona skaper flere muligheter og det tar kun 9 minutter før gjestene leder 1-0. Et perfekt innlegg fra D. Suarez til Arda som bryster ned til L. Suarez på vei igjennom om. Han setter lett ballen forbi Rico denne gangen. Minuttet etter er det nytt kombinasjonspill etter læreboka mellom L. Suarez og Messi. sistnevnte kommer igjennom og prøver å lobbe over Rico, men han er veldig lang og redder den. Etter 75 minutter kommer Munir inn for Arda. Det tar noen få minutter før han blir spilt fri av Messi, og Munir er kald og dyktig i avslutningen 2-0. Barcelona kontrollerte resten av kampen relativt greit. Sevilla slapp ikke til med noen store muligheter.

Ingenting er avgjort, men Barcelona har skaffet seg et godt utgangspunkt fra bortebane. Avgjørelsen kommer på onsdag 17/8. Barcelona virker sterke. God kontroll og mye bra spill. Mange sterke navn på benken, og flere fravær bl.a Neymar og Rafinha som spiller OL for Brasil og Alba skadet. Lucas Digne som kom inn etter 25 minutter spilte en meget sterk kamp. Kanskje noe mindre med fremover enn vi er vant med fra Alba, men meget sikker og god i forsvarspillet og ingen feilpasninger. Jordi Alba skal spille godt for å holde Digne på benken.